avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DREPTURILE ASUPRA COPILULUI SUNT RESPECTATE?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DREPTURILE ASUPRA COPILULUI SUNT RESPECTATE?

buna ziua.vreau sa adresez o intrebare destul de controversata.parinti casatoriti plecati in grecia.au impreuna un copil de 5 ani.tatal vrea sa aduca copilul in grecia pentru cateva luni pentru a fi mai aproape de ei.mentionez ca parintii sunt separati dar casatoriti in continuare.mama nu este de acord cu aducerea copilului in grecia,toata actiunea fiind facuta pe la spatele ei de catre tata si mama acestuia care in prezent are grija de copil in tara.poate tatal sa aduca copilul in grecia fara semnatura mamei?sau are nevoie de procura semnata de ambii pentru venirea lui (acesta ar veni cu bunica sau tatal lui s-ar duce dupa el).indiferent de situatie...e legala trecerea granitei cu un minor fara acordul ambilor parinti?multumesc anticipat
E frumos ce spuneti pacat ca legea zice altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai e sau nu mai este valabila legea 272/2004 ?!? marcela31 marcela31 Din ceea ce s-a discutat pe aici am inteles ca un minor poate iesi din tara cu parintele caruia i-a fost incredintat pe cale judecatoreasca fara a mai fi ... (vezi toată discuția)
Plecare in strainatate cu copil minor RaduTatiana RaduTatiana Buna ziua! Trebuie sa plec in strainatate (misiune) pentru 3-4 ani si trebuie sa-mi iau cu mine si copilul, minor, 13 ani. Copilul imi este incredintat spre ... (vezi toată discuția)
Parasirea tarii de catre un parinte cu un copil rezultat in afara casatoriei cosmin_buc cosmin_buc am urmatoarea problema:viitoarea mea sotie are un copil dintr-o relatie anterioara, fara a fi fost vreodata casatorita cu tatal acestuia.copilul a fost ... (vezi toată discuția)