avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obligata sa demisionez
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obligata sa demisionez

sunt casier la un hypermarchet din bucuresti ,am lucrat pana in anul 2007 decembrie 31 iar din 1 ian 2008 am intrat in prenatal ;am stat 2 ani in concediu de crestere copil iar in luna martie pe 04 2010 mi-am inceput activitatatea .IN ziua de 19 mai la sfirsitul programului am fost oprita de un agent de paza pt a mi se face un control ; in urma acestui control mi s-a gasit in buzunar printre alte hartii si 2 bancnote de 50 de lei .Bani pe care i-am uitat in timpul pauzei .Este adevarat ca in regulament scrie ca nu avem voie cu bunuri in timpul programului dar chiar am uitat de ei in buzunar. La sfirsitul zilei la raportul de casa mi s-a spus ca am iesit pe minus 46 lei . in urma acestui incident au chemat politia un domn venit civil care nu s-a legitimat si care mi-a pus cateva intrebari dupa care a plecat nu mi-a luat nici o declaratie ba iesea afara din incapere mereu cu cel de la paza si sefa mea probabil sa nu asist eu la acea discutie pana la urma a plecat acel domn .am fost obligata sa-mi dau demisia dar nu mi-am dat-o pt ca stiam ca sunt nevinovata ei spun ca s-a vazut pe camera cand am luat ceva din borseta noastrra decasier dar in acel timp eu predasem tot nu mai aveam nimic in borseta dor niste pungute micute in care tinem noi chitantele de remitere din timpul zilei Pe 20 mai a fost ziua mea libera iar astazi intru la servici la 16 30 si nu stiu ce sa fac
va rog ajutati-ma cu un sfat :((
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:06, 25 Mai 2010
am sunat la servici iar sefa respectiva nu era acolo cum sa ma duc la servici ca si cum nu s-ar fii intimplat nimic nu mai spun prin ce trauma am trecut si cum tipa agentul de paza la mine va rog chiar nu mai pot face chiar nimic lucrez acolo din 2005 nu trebuiau sa ma sune sa-mi comunice ce s-a stabilit cu jobul meu ei m-au c hemat ieri din ziua mea libera iar sambata sunt iar libera asa e pleningul facut nu am mai fost niciodata intr-o asa situatie nu stiu cum sa procedez
dosarul meu disciplinar cum mi se face ? si cand mi se desface contractul de munca?Cum sa ma duc la servici daca nu stiu ce s-a intimplat cu contractul meu de munca atit stiu ca nu mi-am dat demisia

Ultima modificare: Vineri, 21 Mai 2010
prepelita mariana, utilizator
Mergeti la serviciu si vedeti ce se intampla ... daca vor sa va oblige sa va dati demisia, le puteti explica ca demisia este un act unilateral si nimeni nu va poate obliga la asa ceva.
Referitor la procedura disciplinara este ceva mai complex de explicat... eu sper ca nu se va ajunge la asa ceva.
Ultima modificare: Vineri, 21 Mai 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
spun ca v-au fimat , imprimati-i.cand va solicita sa va dati demisia..nu-s valabile in instanta , dar la asa probe, asa contraprobe...nu exista nici o lege ca nu puteti fi concediata daca v-ati intors din cic.
pai in cazul acesta ce trebuie sa fac ?
m-a sunat astazi sambata sefa despre care v-am vorbit spunindu-mi ca de ce nu am venit SA-MI REZOLV problema adica sa-mi dau demisia ca eu nu mai am ce cauta in firma ei vor sa-mi dau urgent demisia
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Mai 2010
prepelita mariana, utilizator
Nu sunteti obligata sa va dati demisia ..demisia este un act unilateral din partea salariatului ... daca doriti solicitati-le sa va trimita in somaj sau incetarea cu acordul partilor.

Alte discuții în legătură

Concediere dupa revenire din concediu medical nastere smeagull smeagull Buna ziua, Situatia este: angajata a nascut, e efectuat cele 126 de zile de c. medical, a facut cerere pentru revenirea la lucru (nu a dorit cic), a venit ... (vezi toată discuția)
Sefii fac o serie de abuzuri vanycerchez vanycerchez Lucrez sofer de noapte la[i] [EDITAT][/i].Programul este o seara de la 17:00 pina a doua zi la ora 07:oo. si a doua liber aproximativ 210 ore pe luna.Nu ... (vezi toată discuția)
Angajator obliga angajat venit din concediu medical la demisie carmencalineata carmencalineata Buna ziua! Sotul meu a avut o raceala foarte puternica luna aceasta si a avut nevoie de primul concediu medical din viata lui. Cand s-a intors la serviciu, i ... (vezi toată discuția)