In primul rand nu va poate obliga nimeni sa va dati demisia, va pot doar constrange, ceea ce e amenintare si santaj (infractiune penala - insa politistii din Pantelimon nu-s de aceeasi parere).
Sunt curios cu care hypermarchet aveti aceasta problema fiindca am avut aceeasi problema cu S.C. Romania Hypermarche S.A.(CORA) din Pantelimon, insa fiind pe postul de programator. Am refuzat sa-mi dau demisia (nici macar nu puteam) si m-au dat afara disciplinar.
Deoarece am trecut prin asta va explic pe scurt. Cu ITM-ul va asigurati starea de buna credinta legala, pare-se ca n-au mare lucru de zis in situatia dvs, si n-o sa aflati ce au facut oricum, trebuie sa depuneti reclamatie in orice caz daca asa stau lucrurile, poate mai aflati ceva. Puteti face si o plangere la politie de "denuntare calomnioasa", daca hypermachetul a implicat si politia in asta.
Va puteti adresa si Inspectiei Muncii daca va este mai la indemana:
Str. Matei Voievod nr.14, Sector 2, Bucuresti
Tel. 021/302.70.30
[ link extern ] /
numai ca tot la ITM vor ajunge plangerile dvs.
Puteti cere si asistenta juridica la aceasta din urma, eu n-am primit mai nimic, asa ca m-am inspirat din afisele lor de pe pereti si ulterior din Codul Muncii personal.
In final sunt in litigiu de munca fiindca personalul ce si-a asumat rol de functionar public in cadrul acestui hypermarchet se incapataneaza sa fie raufacatori. Daca se ajunge pana acolo litigiul de munca scuteste de taxe reclamantul. Dovezile trebuie sa le faca angajatorul nu dvs. Presupun ca aduceti contra-argumente in aparare. Daca va permiteti si considerati ca riscul de a pierde este scazut, luati-va un avocat, sunt multe hatisuri pe calea asta, si cereti sa va plateasca cheltuielile de judecata.
Daca e acelasi, hypermarchetul are istorie cu legea:
[ link extern ]