avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obligata sa demisionez
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obligata sa demisionez

sunt casier la un hypermarchet din bucuresti ,am lucrat pana in anul 2007 decembrie 31 iar din 1 ian 2008 am intrat in prenatal ;am stat 2 ani in concediu de crestere copil iar in luna martie pe 04 2010 mi-am inceput activitatatea .IN ziua de 19 mai la sfirsitul programului am fost oprita de un agent de paza pt a mi se face un control ; in urma acestui control mi s-a gasit in buzunar printre alte hartii si 2 bancnote de 50 de lei .Bani pe care i-am uitat in timpul pauzei .Este adevarat ca in regulament scrie ca nu avem voie cu bunuri in timpul programului dar chiar am uitat de ei in buzunar. La sfirsitul zilei la raportul de casa mi s-a spus ca am iesit pe minus 46 lei . in urma acestui incident au chemat politia un domn venit civil care nu s-a legitimat si care mi-a pus cateva intrebari dupa care a plecat nu mi-a luat nici o declaratie ba iesea afara din incapere mereu cu cel de la paza si sefa mea probabil sa nu asist eu la acea discutie pana la urma a plecat acel domn .am fost obligata sa-mi dau demisia dar nu mi-am dat-o pt ca stiam ca sunt nevinovata ei spun ca s-a vazut pe camera cand am luat ceva din borseta noastrra decasier dar in acel timp eu predasem tot nu mai aveam nimic in borseta dor niste pungute micute in care tinem noi chitantele de remitere din timpul zilei Pe 20 mai a fost ziua mea libera iar astazi intru la servici la 16 30 si nu stiu ce sa fac
va rog ajutati-ma cu un sfat :((
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:06, 25 Mai 2010
se poate domnul care a mai lucrat si el la cora o adresa de mess se poate?
@ w0lfshad3
Plangerile adresate Inspectiei Muncii nu ajung la ITM ... sunt solutionate de catre Corpul de Control al acestei institutii.
@prepelita mariana, imi puteti trimite pe privat in acest forum ceea ce nu se poate discuta pe acest topic. Ca sa trimiteti mesaj privat, apasati sub numele utilizatorului pe "profil..." si apoi sub locul unde se afla sau nu se afla poza, se gaseste "mesaj privat". Apasati, scrieti subiect si continut, si apoi "Trimite". Asta e tot. Eu prefer sa discut deschis fiindca pot beneficia si altii de stiinta. Nu mai folosesc messenger-ul de mult...

Vedeti daca se poate discuta mai intai si rezolva problema cum ca sunteti nevinovata (in instanta tot la reintegrare ajungeti si vi se dau si toate salariile care vi se cuveneau in timpul procesului, dar eu am avut primul termen la un interval de 6 luni si al doilea la un interval de 2 luni). In cazul meu discutiile erau menite sa ma faca sa-mi dau demisia, prin tot felul de incercari stangace. Poate aveti noroc, si personalul "din magazin" nu e asa snob ca cel al departamenului unde am lucrat, desi sunt sigur ca si al dvs e bigot. Asa sunt cei din ierarhia superioara. In ultima instanta, daca trebuie sa ajungeti la instanta... nimic nu e mai usor.

Tot ce trebuie sa stiti, e ca instanta (se zice) ajuta reclamantul in instanta de munca, deci e suficient sa explicati cat de succint si clar se poate ce s-a intamplat, si sa depuneti la camera 38 la Tribunalul Bucuresti. Aveti si un birou sau doua de informare cum intrati pe stanga. Vi se va da un numar de inregistrare si un termen. Va aparea si la dosare ECRIS pe saitul Tribunalului Bucuresti mai tarziu. Daca e vorba de concediere, obiectul reclamatiei e "contestatie decizie de concediere", daca tegiverseaza, faceti ca mine: "obligatia de a face" cu "contestare", adica sa va comunice actele concedierii, pe care le veti atasa. Modelul poate fi o cerere obisnuita in care cereti, fiecare pe alineat, fiecare "reparatie", si dedesubt descrieti "in fapt" ce s-a intamplat. Eu am cerut reintegrare, sa-mi scoata pata de pe cartea de munca, salariile de la concediere pana la emiterea hotararii, daune patrimoniale, daune morale. Intre timp reclamati la orice alt organ competent, politie, ITM, Inspectia Muncii, CNCD daca va considerati discriminata si/sau hartuita. Indiferent de starea natiunii tot n-au dreptul conform legislatiei in vigoare sa-si bata joc de oameni!

P.S. De fapt nu-i asa simplu. Fiti atenta la termene, aveti 30 de zile de la comunicarea deciziei de concediere sa o contestati. Ei au termen 30 de zile de la suspendare (de cand nu va primesc la servici - dar va trebuie proba, asa ca reclamati la ITM - de fapt daca stau si ma gandesc, tot ei trebuie sa faca proba ca ati lucrat, asa ca incercati sa aveti alibi, ceva martori sau circumstante care atesta ca nu v-a primit la munca, eu am faptul ca intrarea la locul de munca s-a facut cu badge, care mi-a fost inchis, macar pe perioada cercetarii disciplinare, dupa aia s-au mai tinut ei de glume si l-au deschis, dar nu le-a mers), sa va convoace la o ancheta pentru cercetare disciplinara, unde nu va asteptati la dreptate ca doar sunt angajatii lor, dar incercati, si trebuie sa va duceti fiindca sunteti partea de buna credinta. Daca nu fac acestea, dupa cele 30 de zile descrieti situatia la fel, intr-un litigiu de munca, sa va repuna in drepturi si tot ce mai gasiti in neregula. Ar trebui sa aveti castig de cauza 100% in acest caz numai din cauza ca n-au respectat procedura.

freeelis a scris:

@ w0lfshad3
Plangerile adresate Inspectiei Muncii nu ajung la ITM ... sunt solutionate de catre Corpul de Control al acestei institutii.


Ale mele nu erau adresate, doar inregistrate la, erau doar reclamatii pe baza Codului Muncii incalcat, le-am depus prima data Ia Inspectia Muncii fiindca citisem la ei pe sait ca Inspectia Muncii se ocupa:
[ link extern ] /
"Obiective de baza ale Inspectiei Muncii". Prima data am inregistrat un dosar si apoi modificarile si actualizarile ulterioare chiar prin email-ul lor. Cam la 2 saptamani primeam o instiintare prin posta ca acestea au fost inregistrate si inaintate Inspectoratului Teritorial al Muncii Bucuresti.

Fiindca adunasem mai multe dovezi si alte inscrisuri, ultimul dosar adunat la zi , l-am inregistrat direct la ITM Bucuresti, fiindca observasem ca acolo sunt inaintate toate oricum. Deci in orice caz exista si la Inspectia Muncii si la ITM direct, si din partea Inspectiei Muncii si a mea. Nu au nici o portita de scapare cum ca nu exista reclamatia. Raspunsul lor a fost sa ma adresez politiei si sa pornesc un litigiu de munca, ceea ce am si facut.
Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2010
w0lfshad3, utilizator
Eu nu am facut referire de lipsa reclamatiei dvs , ci doar ca sesizarile adresate direct Inspectiei Muncii nu sunt redictionate catre ITM-uri .. intr-adevar, inspectorii ITM pot face front comun cu cei de la Inspectia Muncii in rezolvarea unei petitii.
deci eu trebuie sa ma adresez marti la inpectia muncii?

Alte discuții în legătură

Concediere dupa revenire din concediu medical nastere smeagull smeagull Buna ziua, Situatia este: angajata a nascut, e efectuat cele 126 de zile de c. medical, a facut cerere pentru revenirea la lucru (nu a dorit cic), a venit ... (vezi toată discuția)
Sefii fac o serie de abuzuri vanycerchez vanycerchez Lucrez sofer de noapte la[i] [EDITAT][/i].Programul este o seara de la 17:00 pina a doua zi la ora 07:oo. si a doua liber aproximativ 210 ore pe luna.Nu ... (vezi toată discuția)
Angajator obliga angajat venit din concediu medical la demisie carmencalineata carmencalineata Buna ziua! Sotul meu a avut o raceala foarte puternica luna aceasta si a avut nevoie de primul concediu medical din viata lui. Cand s-a intors la serviciu, i ... (vezi toată discuția)