avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare de srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare de srl

Ce stiti dv despre Declaratia pe propria raspundere - Model 2 - in temeiul art. 15 alin. 1 lit.b din legea 359/2004 care trebuie la infiintarea firmei? Pot trece domenii de activitate ce nu vor fi desfasurate, in cazul in care voi avea nevoie in viitor? Activitatea mea nu necesita autorizatii.
Ultima modificare: Luni, 16 Aprilie 2007
Dan me, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dan me , utilizator 02:40, 21 Aprilie 2007
Multumesc.
Presupun ca voi avea cateva activitati prioritare (consultanta, service, ...) Mie imi pare dificil sa constat in fiecare moment care e aceea principala + ca trebuie sa schimb de fiecare data CUI. Ma gandesc daca se reflacta si in contabilitate lucrul acesta.
Principala activitate e doar una dintre cele pe care le desfasurati. Nu conteaza. Nu conteaza nici daca o anumita perioada de timp n-o desfasurati deloc. Nu trebuie sa schimbati certificatul de cate ori se schimba politica firmei si pune accent pe o alta activitate.
Activitatea principala conteaza numai in cazuri exceptionale in care legea prevede ca o act tre' sa fie principala sau singura etc. Si astea sunt restranse.
Stati linistit. Declarati una si-o lasati acolo. Legea nici nu prevede pe ce principii se apreciaza care e principala si care secundara. Doar apare in statut, declaratie, certificat si atat. Nu are nici o semnificatie daca nu face parte dintre cele exceptionale, cu limitari la obiectul de act...
Am o lista cu ele, sunt 2 care daca le am tre' sa fie principale:
6010. Transporturi pe calea ferata;
8520. Activitati veterinare;
Nu le am pe cele 2. O sa las si CUI nemodificat. Multumesc.
Nu sunt numai astea, mai sunt si pe la servicii stomatologice niste chestiuni... oricum, daca nu cunosti domeniul si faci un act constitutiv simplut, poti avea dureri de cap pe mai departe. Asta cel putin in sensul ca ii vei aduce modificari de 2 ori pe an pentru ca nu ai pus prevederi referitoare la o anumita situatie... sau alta...

Du-te la un jurist si explica-i situatia si da-i sa-ti faca acel act. Si prin jurist nu ma refer la un notar, el va face tot un act standardizat... Daca nu iti permiti, nu-i nimic, vei putea modifica actul daca e nevoie, dar te va costa de fiecare data. O pagina de publicat in Monitorul Oficial este aproape un mil... si se va publica fiecare modificare... #-o

Bafta multa!!!

Asta cel putin in sensul ca ii vei aduce modificari de 2 ori pe an pentru ca nu ai pus prevederi referitoare la o anumita situatie... sau alta...

vei putea modifica actul daca e nevoie

Merci...
Va trebui modificat doar in cazul cand o sa am una din activitatile respective (cu probleme), nu?
Eu am incercat sa merg la un jurist inainte de prima incercare de a depune dosarul, lol ca nici acum nu ...tot acasa il am, din cauza ca inca imi caut contabil, alt contabil. Problema a fost ca la ORC nu au stiut sa existe consiliere juridica la ei. Ma gandeam ca o sa mi se intample asa si am sunat intai la ORC in Bucuresti, de unde nu mi'a dat informatia dorita, pe motiv ca exista consiliere juridica la ORC Ploiesti, apropo...
Inca un lucru, poate citeste cineva in masura sa schimbe modul de lucru de la ORC, mi se cere un dosar cu foi completate si presupun ca acolo se face operatia inversa, adica munca in zadar, din moment ce daca mi se cereau de la inceput documentele in forma electronica (oricum le'am cam facut rost asa), sau sa le trimit prin internet, dispareau si cozile etc.
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2007
Dan me, utilizator

Alte discuții în legătură

Necesitatea schimbarii codului caen pentru activitate secundara Gigel Vieru Gigel Vieru Va rog sa ma lamuriti si pe mine, daca am un srl cu un cod caen 6311- Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe - activitate ... (vezi toată discuția)
Tranzactii imobiliare Romică Stoica Romică Stoica Ce autorizatii trebuie sa obtina o societate pentru a intermedia o vanzare imobiliara. Activitatea nu se desfasoara in mod curent.#-o (vezi toată discuția)
Societate comercialã fãrã punct de lucru sau sediu autorizat Lorien Lorien Bună ziua, am nelămuriri şi aştept păreri la următoarea problemă : un SRL din 2009 are sediu social fără activitate (închiriază o cameră de la ... (vezi toată discuția)