avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare de srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare de srl

Ce stiti dv despre Declaratia pe propria raspundere - Model 2 - in temeiul art. 15 alin. 1 lit.b din legea 359/2004 care trebuie la infiintarea firmei? Pot trece domenii de activitate ce nu vor fi desfasurate, in cazul in care voi avea nevoie in viitor? Activitatea mea nu necesita autorizatii.
Ultima modificare: Luni, 16 Aprilie 2007
Dan me, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dan me , utilizator 02:40, 21 Aprilie 2007
ORG? Adica ORC...
Cum adica operatiunea inversa? Adica se iau foile si se scot completarile de pe ele? :)) Glumeam, evident...

Modificari ale actului constitutiv se fac daca se schimba detinatorii partilor sociale sau ponderea fiecaruia, clar, dar se schimba uneori si pentru ca, in actul initial, nu au fost prevazute anumite situatii: de exemplu constituirea adunarii gen fara proceduri de convocare, si se trezesc asociatii ca au luat o decizie dar ca nu au sa ataseze la proc vb al ad gen toate documentele convocarii sedintei... #-o Si Atunci ad gen respectiva a fost nelegal constituita... si poate a luat o hot care a insemnat modificari ale societatii, si s-a publicat deja in Monitor... si trebuie reluata toata procedura... Cam nasol...
Sau nu se prevede ce se intampla in anumite alte situatii... sunt destule... cum se vand partile sociale etc...
Si daca o sa spuneti ca nu e necesar, ei bine, asa se spunea si acum 2 ani cand presa spunea ca Vacaroiu ar inlocui presedintele in caz de interimat... ca nu e necesar...
Birourile unice de pe langa ORC au acte standardizate, ei nu ofera si posibilitati, alternative, sfaturi; actele de acolo sunt mai bune, ele doar nu vor fi exact adoptate fiecarui om in parte... Sunt, oricum, mai bune. De regula sunt si mai scumpi decat un alt jurist. Nu stiu in Ploiesti, dar in Bucuresti sunt mai scumpi (in general).
Munca de a intocmi dosarul nu e in zadar, el ramane asa in arhivele ORC, nu se scoate nimic din el, asa ajunge la judecator... Si raspundeti in functie de ce este in el... Deci are logica lui pe care, daca o inveti, ti se pare chiar k.
Daca mai ai nelamuriri, intreaba, dar cat mai la obiect...
Unde scrie ORG!?!
LOL am reeditat :)
Mai sus m'am exprimat eu gresit cu "Va trebui modificat doar...?", adica ma gandeam strict la activitati cu probleme.
Am citit, e foarte util ce spui, mai am o nelamurire scadenta :)) dar cred ca tre' sa fac alt subiect pentru ea!?!

In viitor o sa fie fara foi, adica doar electronic :)
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2007
Dan me, utilizator
Pana in viitor, care e nelamurirea?
Vreau sa dau drumul la firma in prima faza fara activitate, de fapt o sa fie o activitate de utilare cu aparatura. Sediul la domiciliu, la bloc.
1. As fi curios/interesat cum se efectueaza controalele, sper ca se fac cu un telefon inainte, ce obligatii am, daca conteaza ce am in domiciliu afara de ceea ce tine de firma.
2. Am fost sfatuit in ambele sensuri, sa incep ca platitor de tva, sa incep ca neplatitor de tva.
In cazul meu, eu cred ca ar fi mai bine platitor de tva, stiu ca nu pot reveni la neplatitor. In acelasi timp nu prevad sa ating cifra de afaceri care ma va face platitor de tva, si nici nu vreau sa o prevad ca altfel nu va veni :))
Am prins in mare cum e cu platirea de tva dar cred ca sunt mai multe de stiut si luate intr'o ordine in care un jurist poate explica.
Eu sper sa am si productie in viitor, de asemenea sa revand.
3. Nu mi'e clar de ce mi s'a spus ca atunci cand ating pragul si sunt neplatitor, trebuie sa platesc si retroactiv iar asta m'ar dezavantaja.
4. Am idei/inventii pe care vreau sa le protejez iar legea copyright e asa de lunga si in scoala nu au considerat'o necesara, acum am inteles ca se preda. Nu stiu care ar fi cea mai buna metoda sa'mi protejez la copiere o idee/inventie, afara de publicarea ei pe un site public.

V'am dat de lucru destul/din nou... daca se poate raspunde la ceva...
Nu se da nici un tel inainte; uneori veti afla despre un control care vine de la colaboratori.
La sediu tre' sa tineti actele firmei; de asemenea aveti o declaratie in care spuneti ce activitati veti desfasura la sediu: de birou +, daca vreti, act din ob de act. Nu sunt obligatorii. In functie de activitati puteti declara unele la terti.
Daca mai si locuiti in sediul firmei si va decontati toate cheltuielile de intretinere pe firma, s-ar putea sa se lase cu amenzi.
Despre plata/neplata TVa va spune un contabil si nu un jurist... Este vorba de calcule. De regula, la producatori, e de preferat platitor. Dar in functie de cata pondere are productia in toata act firmei, se poate modifica...
Cu inventiile e treaba lunga. Va veti lua un avocat daca vreti sa le protejati cat de cat, avand in vedere ca nu stiti chiar nimic de domeniu!!! Cu publicarea pe sait nu protejati nimic!
Va recomand calduros sa va luati un avocat/jurist inainte de infiintarea firmei, inteleg ca ati fost pe la ORC cu dosarul si... totusi inca nu stiti lucruri elementare, ca de exemplu activitati sediu. Sincer, veti avea probleme, nu cunoasteti parti elementare...
Bafta!

Alte discuții în legătură

Necesitatea schimbarii codului caen pentru activitate secundara Gigel Vieru Gigel Vieru Va rog sa ma lamuriti si pe mine, daca am un srl cu un cod caen 6311- Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe - activitate ... (vezi toată discuția)
Tranzactii imobiliare Romică Stoica Romică Stoica Ce autorizatii trebuie sa obtina o societate pentru a intermedia o vanzare imobiliara. Activitatea nu se desfasoara in mod curent.#-o (vezi toată discuția)
Societate comercialã fãrã punct de lucru sau sediu autorizat Lorien Lorien Bună ziua, am nelămuriri şi aştept păreri la următoarea problemă : un SRL din 2009 are sediu social fără activitate (închiriază o cameră de la ... (vezi toată discuția)