avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amenintari prin sms
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amenintari prin sms

Primesc amenintari (chiar si cu moartea) prin telefonate si prin mesaje pe telefonul mobil.Stiu foarte bine cine este autorul intrucat il cunosc si nici nu isi ascunde identitatea, adica ma ameninta cu moartea (e suparat pentru ca am avut o cearta puternica).EU ce pot face?In plus sunt insarcinata, cu certificat de sarcina cu risc de avort.Pentru a-l denunta, trebuie sa scot mesajele din memoria telefonului, sau nu sunt de ajuns?Ajutati-ma, va rog.
de pe telefon sa trimit mesajele de amenintare daca sar outea

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Plângere la poliție pt santaj e singura soluție.

Nu inteleg ce vreti sa spuneti, mergeti la poliție insistati ca vreti sa faceti o plângere pt santaj,si o sa va spuna cum sa printati mesajele sau cum se descarca.Daca polițiștii va spun ca nu sunt sanse,ca nu au cum sa identifice faptuitorul mergeți cu un av.Sunt situații când evita sa se încarce cu lucrări și încearcă să determine petentiiii sa nu faca plângere.Nu va lăsați intimidată insistati e dreptul dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Stimate domn,

Depuneti plangere penala pentru amenintare.

Pastrati inregistrarile, ele reprezinta mijloace materiale de proba.

Pastrati SMS-urile,precum si orice conversatie purtata , care atesta amenintarile proferate la adresa dumneavoastra.

Plangerea prealabila este obligatoriu, ea se depune in termen de 3 luni , de la data epuizarii activitatii infractionale.(in speta, discutam de infractiunea de amenintare savarsita in forma continuata, in baza aceleiasi rezolutii infractionale).

Va sugerez sa apelati la un avocat, pentru a concepe plangerea prealabila, asa incat aceasta sa respecte rigorile legii.

Succes.

Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fostul iubit ma ameninta! anamaria18 anamaria18 Buna! Am 18 ani. De cateva zile m-am despartit de iubitul meu iar acum imi vorbeste foarte urat, ma injura ma face in tot felul, ma ameninta ca are el grija de ... (vezi toată discuția)
Fostul iubit ma terorizeaza cu amenintari! pizzaSmile pizzaSmile va salut pe toti! am ajuns aici in incercarea de a gasi o solutie problemei care ma framanta de ceva timp . am avut o relatie de 4 ani. acum ne-am certat, iar ... (vezi toată discuția)
Telefoane cu nr privat ancastoica19 ancastoica19 salutare tuturor...indraznesc sa intreb care dintre voi, stie care sunt procedurile ce trebuiesc urmate pentru aflarea persoanei care ma ameninta la telefon si ... (vezi toată discuția)