avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Motive recuzare judecator
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Motive recuzare judecator

Buna ziua,
Care sunt motivele pentru care se poate solicita recuzarea unui judecator intr-un proces civil?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 20:08, 1 Iunie 2011
Dosarul de partaj trebuia sa fie repartizat aleatoriu prin sistemul ECRIS unui alt judecator decat cel ce a fost in dosarul de divort?
Cu stima

Este moral si legal ca judecatorul sa permita avocatului partii adverse in sedinta publica sa ma denigreze si sa-mi atribuie cuvinte jignitoare?
Ultima modificare: Duminică, 13 Iunie 2010
Nina1, utilizator
Buna ziua,
Poate fi considerata "antepronuntarea" situatia: la cel de-al doilea termen pentru dosarul de divort s-a dat termen pentru dosarul de partaj care s-a disjuns din cererea principala. Judecatorul care s-a pronuntat in dosarul de divort a preluat si dosarul de partaj. Fara a avea probe depuse la dosar judecatorul doar pe afirmatiile verbale ale partii adverse a dispus respingerea ca proba cu expertiza auto. S-a antepronuntat?
Cu stima
Va rog ajutati-ma cu un model de sesizare (cerere de recuzare) pentru judecator si adresa CSM.
Cu stima
v-a fost poststa de un coleg deja. adresa CSM o gasiti pe site.
Acel model se poate folosi atat pentru a fi depus la Judecatorie cat si la CSM?
Cu stima

Alte discuții în legătură

Procedura in instanta proces partaj Nina1 Nina1 1.In cate exemplare se depun documentele in instanta civila? 2. Reclamantul in momentul in care depune documente in instanta este obligat sa depuna un ... (vezi toată discuția)
Cum pot recuza un complet de judecata ? paumaria paumaria Am facu cerere de contestatie in anulare la un recurs cu 3 judecatori. S-a aprobat cererea, dar am inteles din legi, ca ma va judeca acelasi complet.Vreau sa ... (vezi toată discuția)
Stramutare proces - conditii tusu tusu Buna ziua, miercuri, 2 aprilie, am o contestatie in anulare la Curtea de Apel. din cate inteleg, contestatia va fi judecata de aceiasi judecatori pe care ... (vezi toată discuția)