avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Motive recuzare judecator
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Motive recuzare judecator

Buna ziua,
Care sunt motivele pentru care se poate solicita recuzarea unui judecator intr-un proces civil?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 20:08, 1 Iunie 2011
Proba cu martori am solicitat inca de la primul termen de incepere a procesului de partaj iar pe parcursul judecarii cauzei am reinnoit solicitarea probei cu martori si de fiecare data s-a respins chiar si dupa ce am depus nota de probe- teza probatorie , prelungire de probatoriu. Proba cu martor este esentiala pentru ca sunt aspecte neclarificate iar judecatorul nici nu a vrut sa ia in discutie ceea ce am scris in cereri, memoriu si precizari. A respins admiterea probei cu martor fara sa asculte motivele solicitarii acesteia.
Si evident ca am depus cerere de recuzare iar judecatorul dupa ce am depus cererea a dat termen de judecata.
E corect asa?
Ce articol de lege prevede faptul ca daca s-a depus cerere de recuzare nu trebuie sa se dea termen in procesul de partaj?
Cu stima
La nici o sedinta de judecata unde am asistat nu s-a dat termen cand s-a recuzat un judecator. Pt ca nu are logica, deoarece in caz de admitere, se face iar repartizare aleatorie si se da un termen nou-nout.

Art. este din Codul de procedura civila, 31 alin. (3) "in cursul judecarii cererii de recuzare nu se va face nici un act de procedura".
Aceasta este solutia scrisa pe site-ul justitie la dosar :" S-a formulat cerere de recuzare a preşedintelui completului iniţial învestit cu soluţionarea cauzei. Amână judecarea cauzei la data de ......2011, ora 08.30.

Pot mentiona in sesizare la csm acest fapt?
Cu stima
Deci nu a dat presedintele completului termen in sedinta de judecata?
Atunci inseamna ca s-a judecat recuzarea. Daca apare pe portal acelasi complet inseamna ca s-a respins, din pacate.
Termenul de judecata a fost ieri. Tot ieri am depus cererea de recuzare impotriva judecatorului. Si tot ieri dupa ce am depus cererea de recuzare (am dat-o judecatorului in sala de sedinta) s-a dat si termen in octombrie 2011.
Avea timp sa se judece cererea intr-un minut? Judecatorul a luat cererea de recuzare mi-a multumit , a depus-o in dosar si imediat a dat termen nou.
Cu stima
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2011
Nina1, utilizator

Alte discuții în legătură

Procedura in instanta proces partaj Nina1 Nina1 1.In cate exemplare se depun documentele in instanta civila? 2. Reclamantul in momentul in care depune documente in instanta este obligat sa depuna un ... (vezi toată discuția)
Cum pot recuza un complet de judecata ? paumaria paumaria Am facu cerere de contestatie in anulare la un recurs cu 3 judecatori. S-a aprobat cererea, dar am inteles din legi, ca ma va judeca acelasi complet.Vreau sa ... (vezi toată discuția)
Stramutare proces - conditii tusu tusu Buna ziua, miercuri, 2 aprilie, am o contestatie in anulare la Curtea de Apel. din cate inteleg, contestatia va fi judecata de aceiasi judecatori pe care ... (vezi toată discuția)