avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Motive recuzare judecator
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Motive recuzare judecator

Buna ziua,
Care sunt motivele pentru care se poate solicita recuzarea unui judecator intr-un proces civil?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 20:08, 1 Iunie 2011
Modelul postat este numai pentru instanta de judecata ... aici se depuen cererea de recuzare a judecatorilor .

La CSM puteti face sesizare si nicidecum cerere de recuzare a judecatorului/ judecatorilor.
1. Intr-un proces de partaj prin lege este admisa proba cu martor daca persoana implicata in dosar ( reclamant sau parat) o solicita?

2. Care este procedura intr-un proces de partaj dupa depunerea unei cereri de recuzare pentru judecator? Se suspenda judecarea procesului in favoarea cererii de recuzare? Cum se procedeaza?
Cu stima
1. da
2. in cursul judecatii cererii de recuzare nu se va face nici un act de procedura. Adica se judeca si apoi se da termen pt fond, cu citare.
1. Am solicitat instantei proba cu 2 martori in procesul de partaj - cererea a fost respinsa, nu mi s-a admis proba cu martor; Am revenit cu cerere proba martor la urmatorul termen de jucata - s-a respins cererea din nou; am solicitat proba cu martor si prin cerere prelungire probatoriu cu argumente, precizari de ce este necesara admiterea probei cu martor - mi s-a respins cererea si de aceasta data fara ca judecatorul sa motiveze de ce respinge aceasta solicitare.

2. Am depus cerere de recuzare pentru judecator , iar acesta a dat termen de judecata avertizandu-ma ca ne vom reintalni la termenul de judecata in aceeasi formula.
Daca am depus cerere de recuzare trebuia sa dea sau nu un nou termen de judecata in procesul de partaj?
Cu stima
1. nu este precizata obligatia de a admite o proba, dar nu se intelege de ce a procedat asa judecatorul. Am vazut respingeri de probe sau de intrebari adresate martorilor, dar nu prea se intelege motivul la dvs.
2. nu trebuia sa dea termen.

Eu as incerca o stramutare.

Alte discuții în legătură

Procedura in instanta proces partaj Nina1 Nina1 1.In cate exemplare se depun documentele in instanta civila? 2. Reclamantul in momentul in care depune documente in instanta este obligat sa depuna un ... (vezi toată discuția)
Cum pot recuza un complet de judecata ? paumaria paumaria Am facu cerere de contestatie in anulare la un recurs cu 3 judecatori. S-a aprobat cererea, dar am inteles din legi, ca ma va judeca acelasi complet.Vreau sa ... (vezi toată discuția)
Stramutare proces - conditii tusu tusu Buna ziua, miercuri, 2 aprilie, am o contestatie in anulare la Curtea de Apel. din cate inteleg, contestatia va fi judecata de aceiasi judecatori pe care ... (vezi toată discuția)