avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Motive recuzare judecator
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Motive recuzare judecator

Buna ziua,
Care sunt motivele pentru care se poate solicita recuzarea unui judecator intr-un proces civil?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 20:08, 1 Iunie 2011
Insist sa intreb, el a dat in sedinta termenul din octombrie?
Dvs. sunteti parte in dosar, nu puteti face un drum pana la arhiva instantei sa il studiati, sa vedeti ce s-a hotarat?
Am fost prezenta in sala de judecata.
S-a strigat dosarul, s-a facut prezenta. Asteptam sa se discute cererea prelungire probatoriu in care am solicitat proba cu martor si fara nici o motivatie a dictat grefierului ca se respinge proba cu martor. Atunci am depus cerere de recuzare pentru judecator, taxa de timbru, timbru judiciar - am inmanat cererea de recuzare personal judecatorului, mi-a multumit frumos dupa care a dictat grefierului ceea ce a admis partii adverse ( sa solicite o adresa de la o instituitie) dupa care a dictat grefierului tca se da termen in octombrie 2011. Azi am verificat pe site-ul justitiei la dosarul de partaj si era trecut pentru termenul de ieri solutia : 24.05.2011"Solutie: S-a formulat cerere de recuzare a preşedintelui completului iniţial învestit cu soluţionarea cauzei. Amână judecarea cauzei la data de octombrie .2011, ora 08.30."
Ce inseamna? S-a depus cerere de recuzare si in acelasi timp judecatorul recuzat a dat si un nou termen? Este corect?
Cu stima
Mie nu mi se pare corect. Nu trebuia sa dea termen in sedinta, recuzarea se judeca de alt complet, daca se admite se face repartizare aleatorie. Daca se respinge se da alt termen dupa judecarea recuzarii, cine stie cat dureaza, dar oricum nu cateva minute, cam o saptamana.
Poate e doar o eroare de procedura si nu se va tine cont de ea.
Faptul ca judecatorul impotriva caruia am depus cerere de recuzare a dat un nou termen intra sub incidenta art. 31 alin 3 Cod procedura civila?
Este sau nu corect din punct de vedere juridic faptul ca a dat termen de judecata ?
Cu stima
Nu e corect, dar in afara de acel articol nu e prevazut nicaieri ca nu trebuia sa dea termen, doar se subintelege.
Eu va recomand sa mergeti sa studiati dosarul si ne spuneti ce s-a hotarat.

Alte discuții în legătură

Procedura in instanta proces partaj Nina1 Nina1 1.In cate exemplare se depun documentele in instanta civila? 2. Reclamantul in momentul in care depune documente in instanta este obligat sa depuna un ... (vezi toată discuția)
Cum pot recuza un complet de judecata ? paumaria paumaria Am facu cerere de contestatie in anulare la un recurs cu 3 judecatori. S-a aprobat cererea, dar am inteles din legi, ca ma va judeca acelasi complet.Vreau sa ... (vezi toată discuția)
Stramutare proces - conditii tusu tusu Buna ziua, miercuri, 2 aprilie, am o contestatie in anulare la Curtea de Apel. din cate inteleg, contestatia va fi judecata de aceiasi judecatori pe care ... (vezi toată discuția)