avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acte furate folosite ca probe
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acte furate folosite ca probe

Buna ziua.
Va rog sa ma indrumati pt a depune o plangere penala:
1.La ce articol se incadreaza, folosirea intr-un proces civil in Romania, ca probe de catre partea parata, a unor acte personale scrise intr-o limba straina, acte care i-au fost furate partii reclamante?
Furtul actelor a fost infaptuit in strainatate de catre fratele partii parate, cu scopul special ca aceste acte sa fie utilizate in procesele din Romania de catre partea parata. Atat furtul actelor cat si autorul furtului (fratele partii parate), este deja denuntat in strainatate.
2.La ce articol se incadreaza folosirea in proces ca probe, traduceri de acte straine, facute in asa fel, pt a induce in eroare instanta romana?
Aceste acte furate sunt scrise intr-o limba straina. Partea parata prezinta in instanta documentele originale furate si le insoteste cu traduceri in limba romana care sunt facute (de catre o prietena, traducatoare autorizata in Romania) in asa fel incat schimba intelesul documentelor.
Un exemplu: un simplu fluturas de salar pe luna ianuarie, a fost tradus fals in limba romana, ca fiind o "adeverinta de salar eliberata la cerere, de catre intreprinderea.....................".

Cel mai recent răspuns: cuziamusia , utilizator 03:36, 5 Ianuarie 2011
Da, ati inteles cum se prezinta situatia in procesul civil.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Da, ati inteles cum se prezinta situatia in procesul civil.


multumesc!
1. O intrebare interesanta pt satisfacerea curiozitatii mele....................
Un cetatean roman cu domiciliul in Romania in timpul unei calatorii de o saptamana in alta tara, in complicitate cu o ruda sa, tot cetatean roman, dar rezident in tara respectiva, comit o infractiune de natura penala. Dupa aceea cetateanul nu mai viziteaza acea tara, dar peste ani infractiunea este descoperita. Partea vatamata (cetatean roman) poate depune o plangerea penala in Romania, avand in vedere ca cetateanul roman, autorul principal, traieste in Romania, desi a comis fapta in alta tara?


2. A doua intrebarea interesanta pt mine.............................
Cu ajutorul unor documente furate si falsificate dar si a declaratiilor false, reclamantul obtine in mod fraudulos o sentinta favorabila pt sine si defavorabila pt parat, intr-un proces civil. Paratul nu stie nimic.
Peste ani, fostul reclamant se foloseste de sentinta obtinuta in mod fraudulos pt a depune o plangere penala impotriva fostului parat. Cu ocazia asta afla paratul de existenta sentintei respective. Pt a putea opri urmarirea penala impotriva sa, cere repunerea in termen de recurs. Se admite, se judeca recursul si se anuleaza judecata si sentinta. La randul sau, fostul parat, depune o plangere penala impotriva fostului reclamant, pt fals, uz de fals si fals in declaratii.
Se poate cere despagubiri pt daunele si cheltuielile ce a pricinuit fostul reclamant, cu sentinta obtinuta in mod fraudulos, sau trebuie sa se astepte rezultatele plangerii pt fals, uz de fals si fals in declaratii?

Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
cuziamusia, utilizator
De ce nu incercati sa consultati un avocat care sa vada si actele?
Ati putea primi lamuriri mult mai utile daca se analizeaza actele si se discuta verbal cu avocatul.
Daca va judecati gresit si pierdeti nu veti mai avea ce face dupa aceea.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

De ce nu incercati sa consultati un avocat care sa vada si actele?
Ati putea primi lamuriri mult mai utile daca se analizeaza actele si se discuta verbal cu avocatul.
Daca va judecati gresit si pierdeti nu veti mai avea ce face dupa aceea.


Multumesc domnule avocat Lascoschi.
Inteleapta observatia d-voastra.
Oricum, cand am sa decid sa fac ceva, am sa folosesc serviciile unui avocat.
Dar imi place ca in momentul cand discut cu el sa fiu cat de cat informat. Apoi, niciodata nu strica mai multe pareri. Nu suntem perfecti. Si eu si avocatul ales putem gresi. Cred ca daca se consulta mai multe opinii se poate lua o decizie finala mai corecta, mai eficienta.
Cu respect

Alte discuții în legătură

Instigarea la furt de documente. uzul de documente furate. cuziamusia cuziamusia Ce artIcole din codul penal pedepsesc delictele savarsite de o persoana care; 1.cere unei alte persoane sa fure unele documente oficiale de la proprietarului ... (vezi toată discuția)
Prescriptie falsificare documente si uz de fals ulises10 ulises10 Poate ca cineva ma poate sfatui cum sa procedez. In anul 2004, partea reclamanta falsifica documentele pe care le foloseste intr-un proces civil care se ... (vezi toată discuția)
Inscris fals cuziamusia cuziamusia Prima persoana falsifica un inscris, deci comite infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata. A doua persoana foloseste acest inscris la ... (vezi toată discuția)