Buna ziua.
Va rog sa ma indrumati pt a depune o plangere penala:
1.La ce articol se incadreaza, folosirea intr-un proces civil in Romania, ca probe de catre partea parata, a unor acte personale scrise intr-o limba straina, acte care i-au fost furate partii reclamante?
Furtul actelor a fost infaptuit in strainatate de catre fratele partii parate, cu scopul special ca aceste acte sa fie utilizate in procesele din Romania de catre partea parata. Atat furtul actelor cat si autorul furtului (fratele partii parate), este deja denuntat in strainatate.
2.La ce articol se incadreaza folosirea in proces ca probe, traduceri de acte straine, facute in asa fel, pt a induce in eroare instanta romana?
Aceste acte furate sunt scrise intr-o limba straina. Partea parata prezinta in instanta documentele originale furate si le insoteste cu traduceri in limba romana care sunt facute (de catre o prietena, traducatoare autorizata in Romania) in asa fel incat schimba intelesul documentelor.
Un exemplu: un simplu fluturas de salar pe luna ianuarie, a fost tradus fals in limba romana, ca fiind o "adeverinta de salar eliberata la cerere, de catre intreprinderea.....................".
Sunt perfect de acord cu dvs. insa daca avocatul nu vede efectiv inscrisurile este greu sa inteleaga intocmai.
De aceea, poate exista riscul ca informatiile generale sa nu fie intocmai cu cele ale avocatului care va analiza in mod concret inscrisurile.
In plus, situatia expusa de dvs. nu este chiar asa simpla cum credeti dvs. si trebuie gandita atent.
instanta a dat timpul inapoi pana in 2004, a luat in considerare iarasi probele falsificate din 2004 si a hotarat acum in 2011, (ca si cum ne-am afla in 2004), plata pensiei marite incepand cu august 2004. bineinteles ca am sa fac recurs. dar daca in 2011, s-a putut rejudeca un proces din 2004 si pe baza probelor falsificate din ianuarie-februarie 2004 s-a putut stabili plata pensiei marite incepand cu august 2004, cred ca si eu acum in 2011 am tot dreptul sa dau timpul inapoi pana in 2004 si sa deschid un proces, in care sa cer micsorarea pensiei, incepand cu decembrie 2004, de exemplu, pe baza probelor cum ca inca din februarie 2004 eram somer, si ca probele prezentate de reclamanta sunt false.
Inscris fals
cuziamusia
Prima persoana falsifica un inscris, deci comite infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata.
A doua persoana foloseste acest inscris la ... (vezi toată discuția)