avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

Am nevoie de o informatie din partea unui avocat/a. In cazul a doi soti cu un copil de 4 ani, in care sotia nu a muncit niciodata cu carte de munca, ce sanse sunt ca aceasta sa obtina custodia copilului? Sotia nu are posibilitati de crestere si educare. Ce sanse are tatal de a obtine custodia copilului la divort?
Cel mai recent răspuns: julianam , utilizator 14:30, 31 Martie 2010
Spune-ne, te rog, ce urmaresti de fapt?Adica esti de partea mamei sau a tatalui? Ca sa stim ce sa-ti spunem...
:-/
Nu sunt de partea nici unuia. Vreau sa stiu doar avantajele si dezavantajele fiecaruia in procesul de divort. Am un caz in familie, din pacate :(
Pai... depinde de fiecare dintre parti, de modul cum isi evidentiaza avantajele, ea sau avocatul ei. Nu iti pot spune care are mai multe sanse, este important cat si cum insista asupra avantajelor fiecare. Degeaba pari mai bun daca nu stii sa arati, intelegi?
Eu cred ca ambii au sanse sa primeasca minorul, ca este doar o chestiune de cum i se prezinta judecatorului situatia per ansamblu. Iar ce va decide judecatorul nu am de unde sti, e vorba de cum isi formeaza acesta propria convingere.
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2007
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Aha....deci depinde mult de avocat. Stiu ca justitia romana in majoritatea cazurilor dau custodia copilului mamelor.
Cel mai mult depinde de judecator, el ia decizia conform propriei convingeri formate pe parcursul desfasurarii procesului.
Dar depinde mult de avocat sa-i sublinieze judecatorului anumite aspecte.

Alte discuții în legătură

Custodia copilului in viitor bloodcrawler bloodcrawler buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc ... (vezi toată discuția)
Divort cu incredintare minor alistef alistef Sunt casatorita de un an si jumatare, din casatorie rezultand un copil de 6 luni. As vrea sa divortez deoarece convietuirea alaturi de sotul meu a devenit ... (vezi toată discuția)
Divort prelungit Nobody Nobody Sunt in divort cu sotia.Vreau sa divortez ptr. neintelegeri si certuri nesfarsite.Procesul dureaza mai mult decat m-am asteptat iar intre timp am cunoscut o ... (vezi toată discuția)