Am nevoie de o informatie din partea unui avocat/a. In cazul a doi soti cu un copil de 4 ani, in care sotia nu a muncit niciodata cu carte de munca, ce sanse sunt ca aceasta sa obtina custodia copilului? Sotia nu are posibilitati de crestere si educare. Ce sanse are tatal de a obtine custodia copilului la divort?
Aveti o hotarare de incredintare a copilului?
Chiar daca nu ati fost casatoriti, incredintarea precum si contributia la cheltuielile de crestere, educare, invatatura.. (adica pensia) se stabilesc de instanta potrivit acelorasi dispozitii legale aplicabile in caz de divort (se aplica prin asemnare). Altefl spus, parintele caruia nu i-a fost incredintat copilul va fi obligat la plata unei pensii de pana la 1/4 din venituri (evident trebuie sa fie dovedite).
Ameninta si el pentru ca vede ca va e teama...
Daca ati postat aici banuiesc ca ati citit tot ce s-a scris sub acest topic.... Nu va faceti prea mari probleme.
Am si eu o intrebare care este foarte importanta pentru vaita mea sociala si particulata:este normal ca dupa peste 2 ani de la divort fostul sot sa refuze sa paraseasca locuinta in care am lociut,chiar daca eu am obtinut custodia celor doi copii ai mei,pe motic ca daca paraseste domiciliul conjugal nu mai primeste partea lui din partaj?
Precizez ca s-a incheiat tranzactia de partaj de peste un an dar nu reusim sa cadem e acord asupra pretului,intr-un final a recunoscut ca nu vrea sa se imparta pe motiv ca vrea sa stea in continuare cu noi.Viat noastra este un cavar,nu mai suport nici eu si nici copii,singurul care se complace este el;care este solutia in conditiile in care vanzarile merg greu si mai poate dura mult si bine vanzarea si impartirea bunurilor.
Eu de multe ori ma gandesc sa plec singura fiindca deja suunt depresiva iat cu cei doi copii imi este imposibil.El nu are servici de peste 13 ani iar tribunalul mi-a respins cererea de avacuare.Va multumesc mult.
Daca n-ati cazut de acord asupra pretului inseamna ca ori n-ati semnat nicio tranzactie ori hartia aia nu face nici cat o ceapa degerata.
Atata timp cat el e coproprietar, isi poate folosi proprietatea, indiferent cati copii si unde stau, daca nu ati solicitat in instanta ca el sa cedeze dreptul de folosinta copiilor ca intretinere in natura pana la majoratul acestora.
Asa incat, chiar daca motivatia e aia sau alta, el are acelasi drept ca dv. sa se afle acolo.
Rezolvati cu partajul.
Succes!
poate sunt si tati care sufera ca nu isi au copilul alaturi dar fostul meu sot nici nu il intereseaza a plecat de un an si nu a venit decat o data sa-l vada. iar femeia cu care traieste nu suporta copilul cu mas putea sa-l las langa cineva care imi uraste copilul. nu e vorba de razbunare .
Divort prelungit
Nobody
Sunt in divort cu sotia.Vreau sa divortez ptr. neintelegeri si certuri nesfarsite.Procesul dureaza mai mult decat m-am asteptat iar intre timp am cunoscut o ... (vezi toată discuția)