avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

Am nevoie de o informatie din partea unui avocat/a. In cazul a doi soti cu un copil de 4 ani, in care sotia nu a muncit niciodata cu carte de munca, ce sanse sunt ca aceasta sa obtina custodia copilului? Sotia nu are posibilitati de crestere si educare. Ce sanse are tatal de a obtine custodia copilului la divort?
Cel mai recent răspuns: julianam , utilizator 14:30, 31 Martie 2010
Dupa parerea mea , cei doi parinti trebuie sa aiba in vedere viitorul copilului si nu dorintele personale ale fiecaruia.Din nefericire multi parinti isi disputa copiii , acestia avand de suferit traume majore. Ar trebui sa aveti o discutie cu mama copilului sa stabileasca ce intentii are .Nu e suficient sa vrei un copil , acesta fiind mai mult decat o jucarie. Trebuie sa fii in stare sa i asiguri un camin, liniste , acces la sanatate si educatie , etc.Ce bine i ar face copilului sa stea intr o familie fara nici o posibilitate?Pe de alta parte, practica instantelor judecatoresti este sa incredinteze copilul mamei. Chiar daca tatal face dovada ca are toate posibilitatile.Cunosc un caz in care copiii locuiesc la tata de 1 an , acesta ocupandu se de tot , dar mama are custodia oficiala chiar daca tatal a dovedit ca acestia locuiesc cu el si suporta toate cheltuielile. Mai exista posibilitatea ca mama copilului sa ajunga la o intelegere cu tatal ca acesta sa i achite o pensie alimentara care sa i asigure copilului un trai decent . Pana la 7 ani , oricum , copilul e bine sa stea cu mama lui.
Nu cred ca e bine sa lansam preconceptii, nu cunoastem toate amanuntele si nu este neaparat bine ca un copil sa stea cu mama, chiar de e mai mic de 7 ani.

Depinde de fiecare caz in parte.
As mai dori sa stiu cam in cat timp vine citatia acasa dupa ce a fost introdusa actiunea de divort.
Cunoaste cineva un avocat/a bun/a??? Nu conteaza onorariul, ci doar sa fie un profesionist/a:-/
Revin cu inca o intrebare: este posibil ca mama sa poate obtine vreo interdictie impotriva tatalui de a mai lua copilul la el, pana la definitivarea divortului?
Salut!

Din pacate am o foarte bogata experienta in materia custodiei copilului dupa un divort. Dragi tati, nu va faceti iluzii desarte, este APROAPE IMPOSIBIL sa obtineti custodia copilului, indiferent de circumstante. Chiar daca mama e betiva, drogata, somera... e de ajuns sa spuna in fata instantei ca isi iubeste copilul si ca promite ca va avea grija de el si IL OBTINE! Mai mult decat atat, tatal va plati tot ce e nevoie pentru copil si va fi socotit un fel de "parinte fara drepturi". Nu conteaza daca exista program de vizitare sau hotarare judecatoreasca in sensul asta: mama face ce vrea cu copilul, practic este socotita singurul parinte!
Imi pare tare rau, nu am vrut sa fiu rau, dar asta e realitatea. Eu, ca sa pot comunica, cat de cat, cu baiatul meu (cu care fosta sotie a fugit in Anglia de mai bine de un an!), am fost nevoit sa fac in site: www.taticisicopii.ro.
Daca stiti macar o singura situatie de tata caruia ii sunt respectate drepturile dupa divort (sau a primit custodia copilului desi mama il cerea ea!) va rog sa ma anuntati si pe mine.
Mie mi-au scris zeci de tati care sufera, se lupta cum pot si nu-si pot vedea copiii cu lunile desi platesc din greu o pensie alimentara, despre care nici macar nu stiu daca e folosita pentru copii.
Oricum, multa bafta!
#-o

Alte discuții în legătură

Custodia copilului in viitor bloodcrawler bloodcrawler buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc ... (vezi toată discuția)
Divort cu incredintare minor alistef alistef Sunt casatorita de un an si jumatare, din casatorie rezultand un copil de 6 luni. As vrea sa divortez deoarece convietuirea alaturi de sotul meu a devenit ... (vezi toată discuția)
Divort prelungit Nobody Nobody Sunt in divort cu sotia.Vreau sa divortez ptr. neintelegeri si certuri nesfarsite.Procesul dureaza mai mult decat m-am asteptat iar intre timp am cunoscut o ... (vezi toată discuția)