avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii acoperis bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii acoperis bloc

Buna ziua,

de curand, locatarii imobilului in care locuiesc (de doar 3 ani) au contactat o firma pentru a efectua reparatii ale acoperisului, vechi de 23 de ani. Total de acord. Au facut niste calcule si fiecarui apartament ii revine o anumita suma, in functie de suprafata apartamentului. Apartamentul in care locuiesc se afla la demisol iar suma care ne revine de platit este de 1741 RON.
Intrebarea mea este daca nu ar fi fost corect sa se tina cont si de etaj...? Exista niste reguli in acest sens sau doar suprafata apartamentului conteaza?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: iMarian3 , utilizator 22:50, 23 Aprilie 2023
Raspunsurile sunt corecte, dar aveti grija ce garantie vi se ofera;)
Multumesc pentru raspunsuri, intre timp s-a efectuat reparatia, am contribuit evident cu suma. E in regula, acoperisul arata bine, caz inchis :-)
Partea mai putin amuzanta este inconstienta unora. Adica: am aflat ca, un cetatean de la ultimul etaj a cerut acum cativa ani (inainte ca noi sa ne mutam acolo) acordul prin semnatura al locatarilor ca el sa se extinda cu o camera intr-un spatiu comun. In schimb, el se angaja sa repare acoperisul, care inca de pe atunci se deteriorase. Nu stiu la ce s-au gandit ei, cum si ce au semnat...ideea e ca omul s-a extins si e bine merci iar acoperisul a fost, se pare, mai mult peticit. De unde si inevitabila reparatie recenta...
Lumea ar trebui sa fie mult mai atenta la ceea ce semneaza. Si tot a propos de semnaturi si aceleasi personaje, voi deschide alt topic :D
O problema asemanatoare am si eu - probleme cu acoperisul. Locuiesc la ultimul etaj, si acoperisul este deteriorat. Am discutat cu seful asociatiei de locatari, care a propus construirea unei mansarde. Din 10 familii, 2 nu sunt de acord. Bani de acoperis nu vor sa dea. Cum procedam in aceasta situatie? Presedintele asociatiei mi-a spus ca actionarea in instanta a asociatiei nu rezolva problema. Atunci care-i metoda legala de rezolvare?
O data ce se hotaraste repararea unui spatiu comun (aici acoperis), sumele corespunzatoare fiecarui apartament se trec automat la cota de intretinere pe luna. Decizia se ia cu majoritate, asa ca cele 2 familii vor trebui sa se supuna deciziei celorlalti.
Buna ziua,

am citi despre problema cu repararea acoperisului si ma intereseaza si pe mine problema. As dorii daca se poate sa imi trasmiteti si mie coordonatele firmei cu care ati lucrat, as fi foarte bucuroasa. Mie imi ploua in apartament iar locatarii/proprietarii din bloc sunt usor nepasatori... poate si de faptul ca lor nu le ploua in camere poate ca nu dispun de fondurile necesare... In concluzie as dorii sa vina totusi o firma specializata sa faca o evaluare si apoi sa trecem la treaba. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis mansarda bloc cristian82 cristian82 Buna ziua, acum aproximativ un an ne-am mutat in apartamentul situat la mansarda unui bloc cu 6 etaje. Blocul este o constructie din anii \'90, iar ... (vezi toată discuția)
Reparatii terasa etaj retras mihai_tomaro mihai_tomaro Buna ziua, Locuiesc la bloc, la ultimul etaj. Acest etaj este retras fata de restul etajelor, asadar am o terasa in proprietate, sub care se afla un alt ... (vezi toată discuția)
Izolatie etaj 4 elena milos elena milos Socrii mei s-au mutat de ceva timp la un alt bloc dar la etajul 4.Cand s-au mutat nimeni nu a vrut sa contribuie la izolarea acoperisului,drept pentru ... (vezi toată discuția)