cristi_adv a scris:
La mine a fost o adevarata aventura, si inca mai este.... razboi. Am adresat asociatiei in martie o sesizare scrisa cu privire la deteriorarea terasei. Raspuns oficial in scris.... pauza. Am primit prin septembrie o hartie in care-mi spune ca asociatia nu se ocupa de asa ceva. Pe bune? Atunci ce rol are? Numa sa stea-n fund pe scaun si sa incaseze taxe? Nu prea cred asta... In fine. Cica sa facem mansarda. Ok, am zis, perfect. Numa ca dupa firme am umblat eu ca prostu', locatar al etajului 4, nu presedintele si nici administratorul. Dupa ce-am stat ca prostii pana-n septembrie, mi-a trecut prin cap sa merg la primarie si sa vad cat de incompetent era presedintele de asociatie: primaria nu da autorizatie pt mansardarea unei singure scari de bloc. Intre timp au venit ploile, apartamentul meu s-a facut varza si pe presedinte, desi e locatar al aceluiasi tronson de scara, il doare-n cot. Am contactat tot eu mai multe firme de hidroizolatie, i-am dat presedintelui ofertele.... l-a durut in cot. Am platit din buzunarul meu, vecinii fac figuri, asociatia nu se baga. In cele din urma am reusit sa ma inteleg oarecum cu vecinii, mai putin cu "intelectualul" de la asociatie, care se incapataneaza sa nu plateasca. I-am intentat proces si-o sa-i solicit lui sa-mi plateasca inclusiv daunele din apartament, pe langa cheltuielile de judecata si cota care-i revine pt izolatie, pt ca nu s-a implicat cu nimic, ne-a amanat si practic si-a batut joc de noi. Ne sfideaza, ne jigneste si ne ameninta intruna. Apropo de cota indiviza: cine face socotelile pentru cat revine de plata fiecarui apartament? Eu, care am platit tot, sau el, ca presedinte? Daca eu fac tot, ce rol mai are el?
din cauza unor astfel de specimene de presedinte am tot afirmat ca nu este bine sa se faca lucraru de refacere a hidroizolatiei terasei pe banii proprii.
in ceea ce priveste socotelile pentru cheltuieli (oricare ar fi ele), acestea sint de competenta administratorului. cititi legea 230/2007 si norma de aplicare a acestei legi, si veti gasi acolo drepturile si obligatiile proprietarilor, ala presedintelui, comitetului asociatiei, administratorului, cenzorilor. se pare ca aveti lacune mari in aceasta privinta
presedintele a fost ales de adunarea generala (sau asa ar fi trebuit sa se intimple), si poate fi dat jos numai de catre AG sau de catre "cea cu coasa". daca sinteti nemultumit de activitatea presedintelui, puteti convoca adnuare generala extraordinara, in conditii legale, conform celor 2 legi, sperind ca va fi dat jos. cunoscind totusi indiferenta romanilor cu privire la aceste sedinte, cred ca rezultatul este previzibil , din pacate.