avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii acoperis bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii acoperis bloc

Buna ziua,

de curand, locatarii imobilului in care locuiesc (de doar 3 ani) au contactat o firma pentru a efectua reparatii ale acoperisului, vechi de 23 de ani. Total de acord. Au facut niste calcule si fiecarui apartament ii revine o anumita suma, in functie de suprafata apartamentului. Apartamentul in care locuiesc se afla la demisol iar suma care ne revine de platit este de 1741 RON.
Intrebarea mea este daca nu ar fi fost corect sa se tina cont si de etaj...? Exista niste reguli in acest sens sau doar suprafata apartamentului conteaza?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: iMarian3 , utilizator 22:50, 23 Aprilie 2023
Nu sunt din Bucuresti, am locuit in Sibiu si m-am mutat langa, la vreo 5 km, in Cisnadie, ca sa-mi spuna presedintele de asociatie ca "nici nu ti s-a uscat cerneala de Cisnadie si faci pe smecheru. Sunt presedinte aici de 18 ani si nimeni n-are ce-mi face". Da, cu asemenea "fenomene" se confrunta tara asta. Vis-a-vis de vita de vie, si el zice ca nimeni nu-i poate atinge gradina, ca vita de vie e protejata de lege. Pai atunci m-as apuca si eu de crescut tigri bengalezi in spatele blocului, in custi amenajate pe domeniul public, nu? Ei, dac-ati cunoaste toate amanuntele... Si-a dat acordul pt constructia unui acoperis ilegal pe bloc, l-au facut (pe vremea aia nu locuiam in scara lor), a fost facut asa de "profi" ca l-a zburat vantul, primaria n-a zis nimic ca era facut fara autorizatie, intre timp si-au luat teava jos de pvc a scurgerii pluviale din pivnita si si-au dus-o pe la gradinile lor de la tara, iar acuma cand ploua pivnitele sunt impracticabile. I-am zis la asociatie sa remedieze problema, si mi-a spus ca daca nu-mi convine sa repar scurgerile pe banii mei, si sa nu ma mai duc la primarie ca el are acolo un cuvant de spus iar eu sunt un nimeni si daca-l mai supar zbor din Cisnadie. Mori cand vezi asemenea fenomene... E un tip la vreo 50 de ani, fost sportiv de performanta (handbal), recunoscut in oras pt actele lui de violenta. Cand au mai venit odata de la Primarie sa-i dea jos cosmelia, a iesit la ei cu un topor. Si uite-asa specimene de-astea sunt presedinti de asociatie, si nu-i poti da jos. Oare nici Consiliul Local nu poate interveni sa-l zboare din scaun?
Din pacate, intr-o tara in care legea junglei e inca permisa si autoritatile tematoare sau neimplicate, ma tem ca ar trebui sa va mutati de-acolo, altfel veti avea de suferit tot timpul, va veti subrezi sanatatea si poate veti avea si pagube materiale. Daca vreti sa ramaneti acolo, va dau un sfat nu tocmai ingurcitabil.....timpul va lucra pentru Dv. numai in masura in care veti reusi sa va adunati pe langa Dv. cativa (la inceput), apoi din ce in ce mai multi vecini si ....toti intr-o suflare sa-l puneti la punct. De unul singur nu veti reusi, autoritatile, chiar daca v-ar veni in sprijin, Dv. tot acolo ramaneti, cu el....iar pe de alta parte, daca veti reusi sa inclinati balanta opiniei publice in favoarea Dv. el va ramane din ce in ce mai singur. Va spun din proprie experienta. Mi-a trebuit cel putin 5 ani sa pot schimba o mentalitate si sa ajung sa traiesc intr-un mediu cat de cat civilizat. Nu va lasati!!!!....dar nici nu va faceti iluzii ca veti muta muntii din loc in doua zile, sapand cu o lopata. Din pacate!!!!!
De mutat, nu ne vom muta noi de-aici de frica lui, desi este un tip care crede ca a fi barbat inseamna a da bine cu pumnul. Ce nu stie el inca, este faptul ca, daca el este fost practicant de handbal, eu sunt fost practicant de kyokushinkai. Iar la o confruntare directa, cum isi doreste el ca sa arate locatarilor ca inca mai este masculul din zona, diferenta de varsta dintre noi, conditia fizica si alte skill-uri ar fi de partea mea. Deocamdata are o sesizare la Politie, si daca nu-si va vedea de tarlaua lui, va mai avea, ca nu e mare lucru sa depui o plangere. IAr daca faci plangerea la Politie prin Parchetul de Judecata, situatia se schimba, iar el va fi tras de urechi serios de tot. Noi suntem o familie tanara, si ne ocupam timpul cu serviciul - daca ne-am prinde mintea cu el, in jumatate de an ori si-ar lua talpasita ori s-ar curata. Nu v-am spus ca are la activ vreo 2-3 preinfarcturi si e cam bolnav de nervi. Si cu toate acestea nu se lasa... Asteptam acum chemarea in instanta si hotararea judecatoreasca. Mi-ar placea sa-i vad fatza cand, daca nu va plati de buna voie ce are de plata, va fi executat silit. Mai am o experienta de felul acesta cu un fost patron al sotiei, care, pe baza faptului ca are un baiat in parlament, a crezut ca-si poate umili angajatii. Mi-aduc aminte ca a folosit aceleasi cuvinte: "Ce-mi puteti face voi mie?" Asta a fost expresia care mi-a umplut paharul, si i-am demonstrat ca niste tineri romani, desi fara pile pe nu stiu unde, dar cu ceva creier in cap si cunostinte de legislatia muncii, pot sa dea clasa unui taran care vede lumea de sus numai pt ca are bani. Fara niciun avocat, in circa o luna zile, ne-am recuperat banii pe care ni-i datora, prin executare silita. Imi povestea sotia ca statea si scrasnea din dinti cand s-a dus executorul, insotit de un bodyguard, sa-l faca sa plateasca. Si-a platit. Acum astept sa-l vad si pe acest "Arnold" ce fatza va face cand va fi obligat sai plateasca, pe langa datorii, daunele si cheltuielile de judecata. Cum va spuneam, asemenea specimene troneaza pentru ca oamenii renunta prea usor. Numai ca eu m-am cam saturat sa fiu calcat in picioare de niste prost crescuti si ignoranti. Lucrurile se pot rezolva si fara legea pumnului.
In cazul acesta, SUCCES!!! Toata admiratia si respectul meu.
Buna ziua!
Am si eu cateva intrebari legate de acest subiect:
1. Cum se face decontarea cheltuielilor de reparatii a acoperisului blocului prin asociatia de locatari?
2. Care sunt actele necesare decontarii cheltuielilor?
3. Care este termenul de depunere al actelor?
4. Pentru executarea reparatiilor trebuie contractata o firma sau se pot face individual si astfel fiind suportate doar cheltuielile materialelor?
5. Daca reparatia se face pe un tronson trebuie acceptul colocatarilor de pe tronsonul respectiv?

As dori daca se poate sa-mi precizati si actele normative care stipuleaza acest lucru.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis mansarda bloc cristian82 cristian82 Buna ziua, acum aproximativ un an ne-am mutat in apartamentul situat la mansarda unui bloc cu 6 etaje. Blocul este o constructie din anii \'90, iar ... (vezi toată discuția)
Reparatii terasa etaj retras mihai_tomaro mihai_tomaro Buna ziua, Locuiesc la bloc, la ultimul etaj. Acest etaj este retras fata de restul etajelor, asadar am o terasa in proprietate, sub care se afla un alt ... (vezi toată discuția)
Izolatie etaj 4 elena milos elena milos Socrii mei s-au mutat de ceva timp la un alt bloc dar la etajul 4.Cand s-au mutat nimeni nu a vrut sa contribuie la izolarea acoperisului,drept pentru ... (vezi toată discuția)