smeagull a scris:
Multumesc tuturor ca v-ati facut timp sa imi raspundeti.
Multumesc in mod deosebit d-lui Zaharia pentru raspunsul util!
@ Maran Corina: decizia scrisa va cuprinde toate elementele, ca d'aia intreb.
@ zzenovia: multumesc de atentionare, dar nu este raspunsul la ceea ce am intrebat
@ Avocat Ciurea...:
1. stiu ca se aplica in luna urmatoare (din cate stiu eu, este o uzanta, nu un text de lege), insa mie mi se pare ca in cazul asta nu va mai fi o luna urmatoare, si de-aceea intrebam daca vi se pare ca se poate aplica pe luna in curs
2. discutia doream sa o port asupra termenului de aplicare a sanctiunii decise deja, nu asupra termenului de emitere a deciziei (cu ala stau bine)...
Colateral discutiei, daca am vorbi de termenul de emitere a deciziei (30 zile ), nu inteleg temeiul prin care concediul de odihna imi suspenda termenul de emitere a deciziei de sanctionare. M-ar ajuta daca mi-l impartasiti dvs. :)
Cine a spus ca CO suspenda termenul de emitere a deciziei de sanctionare ?
Angajatorul dispune aplicarea sancţiunii disciplinare printr-o decizie emisă în formă scrisă, în termen de 30 de zile calendaristice de la data luării la cunoştinţă despre săvârşirea abaterii disciplinare, dar nu mai târziu de 6 luni de la data săvârşirii faptei.
Termenul de 30 de zile de prescriptie al aplicarii sanctiunii disciplinare nu curge de la data semnalării faptei, ci de la data la care reprezentantul angajatorului a luat cunostinta despre savarsirea abaterii printr-o nota de constatare, referat, proces-verbal etc. cu data certa, dobandita prin inregistrarea in registrul general al unitatii.