avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum aplic o sanctiune disciplinara?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum aplic o sanctiune disciplinara?

Buna ziua,
Situatia:
S-a decis sanctionarea disciplinara a unui angajat cu reducere salariu cu 10% pentr o luna - inca nu s-a hotarat care luna.
Problema este ca respectivul angajat are, incepand cu 1 iulie, o luna de concediu de odihna. Dupa aceea ne asteptam sa demisioneze, si deci nu stim daca mai avem cand sa aplicam sanctiunea.
In aceste conditii:
1. Putem decide in 20 iunie aplicarea sanctiunii pentru luna iunie?
2. Putem aplica sanctiunea la banii de concediu?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:50, 29 Martie 2011
Daca angajatorul a luat la cunostinta de fapta in 30.01, iar decizia a afost emisa in 06.03, atunci puteti invoca tardivitatea emiterii deciziei .... termenul de 30 de zile este un termen de prescriptie.
Angajatorul motiveza emiterea deciziei in 06.03 prin respectarea interdictiei de a nu concedia in perioada de CO.
adisoi a scris:

Angajatorul motiveza emiterea deciziei in 06.03 prin respectarea interdictiei de a nu concedia in perioada de CO.

Care este data incetari c.i.m.?
Comunicarea deciziei am primit in data de 8.03
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
adisoi, utilizator
Intr-adevar, este o situatie atipica pe care nu am mai intalnit-o ... eu raman la parerea ca este tardiv emisa aceasta decizie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere disciplinra Ibi88 Ibi88 Buna seara, care este procedura de concediere disciplinara a unei salariate daca are CIM suspendat in Revisal pentru absente nemotivate? Mentionez ca s-a ... (vezi toată discuția)
Comunicarea deciziei de sanctionare. Pisi Mia Pisi Mia 1. Art. 268 (3) Codul muncii: \"Decizia de sancţionare se comunică salariatului în cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii şi produce efecte de ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara ContSters137621 ContSters137621 Buna seara, Pentru un salariat care absenteaza nemotivat de la serviciu mai mult de 3 zile se dispune cercetarea disciplinara, se emite invitatia la ... (vezi toată discuția)