avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum aplic o sanctiune disciplinara?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum aplic o sanctiune disciplinara?

Buna ziua,
Situatia:
S-a decis sanctionarea disciplinara a unui angajat cu reducere salariu cu 10% pentr o luna - inca nu s-a hotarat care luna.
Problema este ca respectivul angajat are, incepand cu 1 iulie, o luna de concediu de odihna. Dupa aceea ne asteptam sa demisioneze, si deci nu stim daca mai avem cand sa aplicam sanctiunea.
In aceste conditii:
1. Putem decide in 20 iunie aplicarea sanctiunii pentru luna iunie?
2. Putem aplica sanctiunea la banii de concediu?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:50, 29 Martie 2011
Pun in discutie urmatoarea situatie :
presupusa abatere disciplinara a fost adusa la cunostinta angajatorului in data de 30.01 referatul emis in data de 14.02 iar decizia de sanctionare primita prin posta in data de 8.03 .In perioada 27.02- 06.03 angajatul primeste CO pe anul anterior.
Este respectat termenul de prescriptie al sanctiunii ?
Data luării la cunoştinţă de către angajator despre săvârşirea abaterii disciplinare este data înregistrării referatului sau sesizării care priveşte săvârşirea abaterii disciplinare ... prin urmare, daca referatul a fost inregistrat la 14.02, atunci decizia a fost emisa in termenul de 30 de zile prevazut de lege.
Imi cer scuze ,n am fost explicit...
A fost intocmit un proces verbal in data de 30.01 .Ce nu inteleg este cum suspenda CO emiterea deciziei !
CO nu suspenda emiterea deciziei ... numai ca pe perioada CO este interzisa concedierea.

Poate ne explicati detaliat aceasta situatie, deoarece nu o sa mai intelegem ceva din problema dvs ...

Cum sunt doua referate si ce treaba are CO in aceasta problema?

Multumesc foarte mult,nu reau sa va retin prea mult :
S-a intocmit un proces verbal in 30.01 prin care angajatorul a luat la cunostinta presupusa fapta,in 26.02 am fost convocat la cercetare iar decizia de desfacere a fost emisa pe 6.03.In perioada 27.02-05.03 am avut CO.Se poate invoca tardivitatea deciziei ?

Alte discuții în legătură

Concediere disciplinra Ibi88 Ibi88 Buna seara, care este procedura de concediere disciplinara a unei salariate daca are CIM suspendat in Revisal pentru absente nemotivate? Mentionez ca s-a ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara ContSters137621 ContSters137621 Buna seara, Pentru un salariat care absenteaza nemotivat de la serviciu mai mult de 3 zile se dispune cercetarea disciplinara, se emite invitatia la ... (vezi toată discuția)
Comunicarea deciziei de sanctionare. Pisi Mia Pisi Mia 1. Art. 268 (3) Codul muncii: \"Decizia de sancţionare se comunică salariatului în cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii şi produce efecte de ... (vezi toată discuția)