avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Se amânã startul mult aºteptat....................
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Se amânã startul mult aºteptat....................

C.S.M înca nu a luat o decizie privind regulamentul de admitere la INM dar vorba vine " ce întârzie nu înseamnă că nu vine...." exista o şedinţa pe 14 iunie dar nu se discută acest subiect dar în schimb ultimul punct de pe ordinea de zi este "Eficienţa modului in care sunt recrutaţi judecătorii şi procurorii" mă rog, nu ştiţi mai există emisiunea " Copiii spun lucruri trăsnite" eu zic că s-ar încadra perfect acolo şi ar ridica şi audienţa.............. :((
Am tras câteva concluzii examenul va fi în sept. şi nu în august, numai este timp având în vedere ca anul trecut, decizia a fost luată prin 15.06.2006 iar anul acesta ......... vom vedea . Dacă ştie cineva mai mult, vă mulţumesc anticipat !:((
Cel mai recent răspuns: ContSters42929 , utilizator 01:35, 3 Iulie 2007
[ link extern ]

punctul 27 si 28
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2007
Gavril, utilizator

...:)buna din nou,,,.....pt dl AVLIL: vad ca unii dintre noi au ceva probleme in a stii ce este acela "noroc la examen".....Dl Avlil imi cer scuze daca ti-am starnit un fel de indignare dar asa dupa cum si alinalove (pe aceasta cale o salut si o felicit pt riposta) a spus, nu totul depinde de noi.......cum iti explici ca sunt oameni ff bn pregatiti care clacheaza?:(.. ......si in plus de unde stii tu ca aceste persoane despre care mentionezi tu nu au dreptul sa dea acest examen?....de cand dispui tu de drepturile altora?....doar suntem intr-o tara democratica,,,sau nu?:D....si sa nu iti imaginezi k eu vb despre acel noroc in care te duci acolo si incepi sa ghicesti raspunsurile sau mai stiu eu ce crezi tu...nu stiu daca ai citit tot, eu am spus k pe langa faptul k treb sa stapanesti materia (asta inseamna SA STII FF BN) trb sa mai ai si nev de un dram de noroc de acel 1%pe care, oricat l-ai contesta tu, esti constient de el.:P.....oricum nu are sens sa incerc sa fac o pledoarie despre acest subiect, dar sa stii k nu toata lumea gandeste k tn .......oare ma intreb d c nu esti inca la Institut?:-/ (fara suparare, doar trb sa fim obiectivi nu?:D).....va urez bafta la examen si spor la invat!!!;)....

In primul rand AVLIL este femeie, in al doilea rand, am impresia ca v-ati aprins degeaba....
Acum o parere personala.
Cei care cum ai spus, clacheaza, nu ar trebui sa se mai prezinte la un examen de magistratura! ce inseamna aia sa clachezi? Ori stii ori nu stii, daca ti-e teama de ceva nu da la magistratura, da la altceva. Stii ce inseamna/presupune functia de judecator/procuror ? Trebuie sa fii un caracter puternic in primul rand. Alte aspecte ar trebui sa le stii deja.
Si daca as ocoli raspunsul la o intrebare de a ta si m-as intreba: de ce exista si avocati, sau consilieri juridici? Ce ai vrut sa spui cu chestia "oare de ce nu esti tu la institiut?" Nu ti se pare ca te intinzi prea mult? Mai analizeaza o data ce a spus AVLIL, daca tot dai la magistratura si se presupune ca stii sa intelegi un text, ca daca tragi aceste concluzii s-ar putea sa pici la testul de rationament logic.
aNdreiD, utilizator
Este un jude la sector 4, toata lumea il stie din auzite... Judele in cauza da amenzi intr-o sedinta asa... fara numar, fara numar... :))
Urla la justitiabili, la avocati, la toata lumea. Nici grefiera saraca nu scapa de el... de amenzi adica. :P Bate cu pumnii in masa... La prima sedinta de judecata clientul mi-a spus: sa te fereasca Dumnezeu de asa ceva... A vrut sa-l filmeze, i-am zis sa nu se tina de prostii... Au plecat oamenii socati, o batranica plangea de-i sarea plasuta pe care o tinea in mana... "Ce, daca te smiorcai asa iti dau castig de cauza, asta crezi?" Toata lumea rade de el in sedinta, pe holuri... Nici la altceva nu compenseaza, eu m-am certat cu el doar pentru ca nu mi-a dat un temei de drept.
Pe mine nu ma intereseaza daca judele respectiv are probleme personale sau daca la termenul in care a urlat ca-n codru il parasise norocul si-l apucase o criza de apendicita... Asta e problema lui cum si problema mea a fost daca imi era rau la vreun examen... Si tot problema mea a fost si cand m-am dus cu nasul plin de sange in instanta... sa nu piarda clientul meu! Sa nu se prelungeasca nici dosarul meu ori al judecatorului...
Pe mine ma intereseaza sa judece impartial, conform legii... bla-bla-uri de-astea. Eu stau acolo in fata judelui ca sa-mi inteleg clientul si nu pe el. Nu-mi place ca au cate 30-100 de dosare intr-o sedinta, dar nu e problema mea. Mila mi-e de ei, dar mai mila de clientul meu! Nu-i pot spune clientului: lasa, mergi si tu in apel, mai cheltuie bani, timp si energie, ca poate a avut si magistratul ala o zi proasta!
Eu m-am saturat de tampenii in dosare, de adresa sediului cabinetului trecuta in loc de adresa de domiciliu a clientului si cad fac indreptare etc., stai, alt termen de apel sa curga sa poti legaliza... trece clientul pe la grefier si-mi spune apoi ca sa nu mai trec si adresa de comunicare acte pe langa cea de domiciliu, ca se pot face incurcaturi!!! Si se uita stramb la mine clientul! Pentru ca n-a cascat careva ochii. Altcineva! Si iar nu ma intereseaza ca avea ghinion in ziua cand a redactat hotararea sau in ziua cand si-a permis sa-i spuna asa ceva clientului meu...

Pe de alta parte, sa fii procuror mi se pare si mai rau; au fost cazuri de procurori atacati doar pentru ca au cerut inchisoare cu suspendare pentru careva... iar posibilitatile de protectie ale acestora sunt limitate... de cele mai multe ori la mijloacele proprii. Clar trebuie sa fii stapan pe tine.

Prin urmare nu cred ca este indicat ca oameni care considera norocul parte din cele trebuincioase sa treci un examen sa reuseasca sa intre in magistratura. Nu neaparat ca nu pot intelege un om care are o problema, dar sa puna apriori posibilitatea ca s-ar putea sa pice examenul ca poate-i moare cineva drag, sa elaboreze acest noroc ce-i trebuie... sa-i creeze o definitie...aici am o problema.

N.B. Este o parere personala, de aceea majoritatea ideilor incep cu eu cred sau eu nu cred. Pentru ca este o credinta a mea. Desi mi se parea evident, se pare ca trebuie sa explic asta. Apropo de logica, spunea cineva mai sus. ;)
,,,,daca asa ziceti voi,,,asa o fi,,,:D
Maria Claudia, Avocat
"Ce e aia sa clachezi?":)):)):)):)):))Ai grija ce te intrebi?s-ar putea sa aflii pe propria piele. (sincer nu iti doresc sa afli).
......dragut de pueril esti........:)).....cred ca nu ai nici 17 ani....

Alte discuții în legătură

Dupa ce coduri invatati pt admitere inm? ContSters14151 ContSters14151 Buna. Anul acesta voi sustine examenul de admitere la INM si sunt foarte stresata, mai ales ca am apucat sa invat tot codul la procedura penala si aseara cand ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura giugiaro giugiaro intreb daca pentru admiterea in magistratura pentru postul de procuror esti conditionat de vreo vechime si daca bibliografia si tematica ptr examen sunt ... (vezi toată discuția)
Master sau limba straina pt inm 2009 ? kalula kalula Data fiind multitudinea de zvonuri de pe "piata" nu mai stii ce sa crezi... Poate cineva de pe acest forum stie mai multe. Va fi obligatoriu masterul in 2009 ... (vezi toată discuția)