avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati

1. Pentru a calcula si aplica penalizari la sume restante este necesara hotararea adunarii generale a proprietarilor?
2. Cine este raspunzator pentru sumele inscrise la rubrica "Penalizari" in cazul in care restanta este de 300 lei si penalizarea de 700 lei tinand cont concret de prevederile legii : Penalizările nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere şi se vor aplica numai după o perioadă de 30 de zile care depăşeşte termenul stabilit pentru plată, fără ca suma penalizărilor să poată depăşi suma la care s-au aplicat.
3. Ce masuri se pot lua impotriva semnatarilor listelor de plata afisate la avizierul blocului ?

Multumesc tuturor moderatorilor si participantilor la aceste discutii. Rugamintea mea este sa nu ne lansam in presupuneri de genul ..." dar daca restanta e mai mare sau mai veche..." Cazul este concret: Penalizarile afisate in listele de plata sunt de 700 lei iar la rubrica " restante" scrie clar 300 lei, suma totala de plata fiind 1000 lei .
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:01, 1 Iulie 2010
Daca toate ar fi atat de roze si frumoase in asociatii nu ar mai scrie nimeni pe forum pt. ca 80% din discutii sunt ale proprietarilor nemultumiti fie ca va place sau nu. Metoda asta de a trage de urechi pe cei care nu va impartasesc opiniile nu va face cinste. Nu am incriminat toti administratorii si presedintii, asa cum nu toti proprietarii sunt restantieri. Am spus ca exista situatii de acest gen.
Despre " cum" isi umplu buzunarele cei din conducerea asociatiei uitati-va pe forum si o sa gasiti numeroase exemple.
Purtati discutii ample si in amanunt pe forumul pe care l-ati recomandat despre cum poate o asociatie sa actioneze in instanta restantierii si cum pot obtine privilegiu imobiliar.
Corect ar fi sa ii informati si pe proprietari cum se pot apara impotriva celor care le baga mana in buzunar. Nu cred ca am spus ceva iesit din comun . Este un principiu al dreptului.
Nu am "spurcat " pe nimeni, am spus ca exista si astfel de situatii.
Propun chiar ca toti cei care au fost inselati de administratori, presedinti de bloc, cenzori sa scrie aici cateva randuri si sa exemplifice fiecare.
Va multumesc, oricum.
:offtopic:
dle @adriantot ,am intrat pe situl respectiv si am vazut pe lista de intretinere la o familie ''onorariu avocat''!!
va rog frumos sa imi spuneti ce inseamna acest lucru , la ce se refera???
va multumesc!!
Din cei 80% nemultumiti, o parte, nu zic ce proportie, vad ca Dv. sunteti specialist in statistica, ..... deci o parte, nu inteleg ce si cum cu socotelile din liste, ce prevederi sunt legale si care nu sunt legale, au o multime de nelamuriri si intreaba aici. Sunt oameni si oameni, mai nervosi sau mai calmi, unii se reped sa jigneasca, altii sunt mai ponderati, unii ajung sa-si inteleaga problema, altii pleaca si nu mai revin aici pentru ca nu au primit raspunsurile pe care le voiau.

Daca va uitati in primul topic al acestei sectiuni, Documentatie specifica asociatiilor de proprietari, ne-am straduit sa adunam legislatie, proceduri de una, de alta si mai nou cu "ce sa ceara conducerii asociatiilor lor". Cine vrea sa citeasca, citeste, cine vrea sa-i spunem noii ca administratorul lui e un hot....la unii le sugeram, altora le desugeram, dar noi aici "lucram cu materialul clientului". De unde sa stim noi ca ne spune adevarul? Ca ne spune tot adevarul?

Noi pledam aici indeosebi pe lamurirea lucrurilor in cadrul asociatiei, incercam sa-i punem pe oameni in legatura cu legislatia, sa discutam intre noi, sa ne spunem parerea aici pe forum, ei sa se duca in asociatia lor si sa priveasca poate din alta perspectiva lucrurile...si in final vor ajunge singuri la o concluzie sau alta.

Oricine poate da in judecata pe oricine, justitia este a tuturor (ma rog!!!), noi nu suntem nici justitiari si nici avocati in instanta. Suntem ce suntem, ia...niste oameni acolo!.....
Aveti dreptate. Mi-am spus parerea cum dealtfel o fac multi de pe acest forum. Ideea este ca "se cam inclina steagul", Nu sunt specialist in statistica si nici nu este nevoie sa spuneti cuiva ca administratorul lui e hot. A nu fi informat intr-un anumit domeniu nu inseamna a fi orb. Simplul fapt de a ignora niste realitati nu duce la concluzia ca ele nu exista. Am expus un caz, o lista de plata in care un restantier are 300 lei restanta si 700 lei penalizari. Din partea dvs. parearea unanima a fost aceea ca debitorul a avut a mare restanta veche pe care prin bunavointa asociatiei a fost lasat sa o achite ramanand astfel penalizarea din urma de plata. Eu discutam dpdv legal ca un asemenea lucru nu este corect, modul de calcul nu este corect, indiferent cum s-ar pune problema. Poate restantierul chiar a ramas o intretinere ( una singura) in urma si i s-au aplicat gresit niste penalizari. Este o varianta pe care nici nu v-ati gandit sa o luati in calcul.
De ce?
Pai nu puteam sa ne gandim la asta, pentru ca oricum ar fi fost de gresit calculul, administratorul se putea astepta la o reactie violenta din partea proprietarului ca la 300 lei restanta sa ii puna la penalizari 700 lei.

Pentru ca e prea gogonata, pentru ca cei care sunt administratori si calculeaza, incaseaza si apoi listeaza cotele noi de intretinere stiu de ce si stiu si de unde devine cazul, motiv pentru care ne-am si implicat in discutie, incercand sa lamurim un pic lucrurile, asa "in orb"......

Ma scuzati, mi-e greu sa cred ca un administrator e atat de prost incat sa faca o asemenea greseala si daca exista un asemenea specimen de om, apai...deh! cine-l tine acolo?

Una peste alta, o nedumerire in legatura cu lista de intretinere intai se tine sa se lamureasca si apoi venim cu acuzatii si cu trageri in teapa sau trageri in proces. Parerea mea!

Alte discuții în legătură

Penalizari la asociatia de proprietari camelia_neacsu camelia_neacsu Vreau sa stiu daca este corect ca penalizarea de la restanta de plata a cotelor de intretinere sa fie mai mare ca datoria (restanta ).Exemplu datoria 1.700 lei ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 230 din 2007 privind penalizarile art 30 bogdanA2012 bogdanA2012 Buna seara! am o problema legata de o intretinere, este adevarat ca nu am platit o perioada de timp pt ca nu am avut cum si am ajuns la o suma de 4700 de lei, ... (vezi toată discuția)
Calcul penalizari adriandanciu90 adriandanciu90 Buna seara. Daca prin adunarea generala s-a stabilit un procent de 0,1% pe zi de intarziere incepand cu prima zi de dupa expirarea celor 50 de zile de la ... (vezi toată discuția)