avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Legea nr. 118/2010: diminuare 25%, emiterea deciziilor
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Legea nr. 118/2010: diminuare 25%, emiterea deciziilor

Doresc sa aflu daca ati emis deja dispozitiile de reducere a salariului cu 25%, daca da, ati facut-o individual pt. fiecare angajat in parte sau ati emis-o o dispoz. pentru intreaga institutie. De asemenea ma intereseaza perioada de reducere, sau asta ramane in coada de peste?
Cel mai recent răspuns: ggvv , utilizator 08:32, 23 Martie 2011
dborsanu a scris:

De ce sa fie o dispozitie comuna pentru toti salariatii?? Nu trebuie individualizate si operate in cartea de munca a fiecaruia?
De exemplu eu vreau sa-mi reesalonez creditul si banca imi cere actul administrativ de diminuare a salariului, cand il voi avea???



Pentru reesalonare nu va trebuie carnetul de munca, ci adeverinta...in baza adeverintei stabileste suma imprumutata, rata, etc...
Eu consider ca trebuie o decizie comuna, la nivel de institutie..care ar trebui emisa pentru salariul brut...
Pentru pensie, nu trebuie pentru ca se ia in calcul punctajul..asa ca personal cred ca nu e necesar o decizie indivuiduala..deoarece angajatul intr-o luna de ex: poate presta munca de noapte si atunci ar trebui sa solicit de la financiar tabel nominal cu sumele cuvenit fiecarui angajat, iar apoi sa se faca inscrisurile...:(:D
Am vorbit la Min. Muncii si spune ca nu se emite act administrativ si nici nu e nevoie de modificari in carnetul de munca.
A redactat cineva vreo decizie? Puteti posta aici modelul?
Parerile la noi in institutie sunt impartite....
alexandru andra a scris:

Am vorbit la Min. Muncii si spune ca nu se emite act administrativ si nici nu e nevoie de modificari in carnetul de munca.
A redactat cineva vreo decizie? Puteti posta aici modelul?
Parerile la noi in institutie sunt impartite....
Inseamna ca se gandeste situatia ca si in cazul celor trei zile libere de anul trecut. Si in acel caz s-au acordat drepturi salariale diminuate mergand de la ideea ca brutul ramane neschimbat.
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
blueblue, utilizator
mihaicalinescu2005 a scris:

este vorba de un act administrativ unilateral, cu caracter individual. nu se poate da la gramada, pentru ca, nici angajarile nu au fost facute la gramada, ca pe tabelul pentru coada la butelii. si bineinteles, persoana nemultumita, poate contesta acel act la instanta de contencios. :)

Colegul are perfecta dreptate

In alta ordine de idei, care 3 zile de anul trecut au fost 7 zile fara plata; doar ca in legea de anul asta nu se face nicaieri vorbire de reducerea timpului de lucru, deci oricum ar fi trebuie intocmite decizii de reducere a salariului

Colega,
Trei sau sapte...tot reducere pornind de la brut a fost. Se reduce venitul, ci nu brutul. Eu inteleg ca brutul ramane la fel, dar se diminueaza( veniturile) prin aplicarea procentului. Daca nu se schimba brutul ce decizie sa se dea? In noiembrie si decembrie anul trecut ati avut acelasi brut in cartea de munca, desi s-a diminuat cu numarul zilelor libere, dupa care ati primit sal net. Am dat ca exemplu anul trecut ca sa inteleg cum s-a gandit Min Muncii ca se aplica.
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
blueblue, utilizator

Alte discuții în legătură

Intrarea in vigoarea a unei legi mihaelacojocaru mihaelacojocaru Daca o lege intra in vigoare intr-o zi nelucratoare, se aplica din aceasta zi sau din prima zi lucratoare? (vezi toată discuția)
Legea 118/2010- interpretare "cuantum brut salariu lunar de incadrare" ellena ellena Legile referitoare la salarizare, au devenit extrem de confuze. Avem sintagma de \"salariu de incadrare\" , \"salariu de baza\" , \"salariu brut lunar\", ... (vezi toată discuția)