avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Legea nr. 118/2010: diminuare 25%, emiterea deciziilor
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Legea nr. 118/2010: diminuare 25%, emiterea deciziilor

Doresc sa aflu daca ati emis deja dispozitiile de reducere a salariului cu 25%, daca da, ati facut-o individual pt. fiecare angajat in parte sau ati emis-o o dispoz. pentru intreaga institutie. De asemenea ma intereseaza perioada de reducere, sau asta ramane in coada de peste?
Cel mai recent răspuns: ggvv , utilizator 08:32, 23 Martie 2011
liliz a scris:

Legea nr. 118/2010
Data intrarii in vigoare 04.07.2010

Unde scrie asta ori s-a modificat Constitutia si eu nu stiu?

Legea 118/2010 privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar. Lege nr. 118/2010

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 441 din 30 iunie 2010
1). 30.06.2010
2).01.07.2010
3).02.07.2010

Dupa aritmetica mea, data intrarii in vigoare este 03.07.2010
Codul de procedura civila
CAP. 3
Termenele

ART. 101
(1) Termenele se inteleg pe zile libere, neintrand in socoteala nici ziua cand a inceput, nici ziua cand s-a sfarsit termenul
Deci
publicat pe 30.06.2010
1, 2 ,3 - zile libere
4.07.2010 - intra in vigoare legea.
@liliz

Totusi... :)
Constitutia Romaniei nu se completeaza cu prevederile Codului de procedura civila. Legea nr. 118/2010 a intrat in vigoare in 03.07.2010.
Daca privesti lucrurile din acest punct de vedere ai dreptate dar orice jurist iti poate spune ca, daca un act normativ stabileste termenul - inclusiv Constitutia - in dreptul comun, dr. ad-tiv., dr.muncii C.proc.civ. reglementeaza modul de calcul al acestor termene..... cand sunt stabilite pe zile, luni. ani.
Citeste macar de curiozitate tot art. la care am facut referire. Este foarte, foarte importanta stabilirea corecta a termenelor.
liliz a scris:

Daca privesti lucrurile din acest punct de vedere ai dreptate dar orice jurist iti poate spune ca, daca un act normativ stabileste termenul - inclusiv Constitutia - in dreptul comun, dr. ad-tiv., dr.muncii C.proc.civ. reglementeaza modul de calcul al acestor termene..... cand sunt stabilite pe zile, luni. ani.
Citeste macar de curiozitate tot art. la care am facut referire. Este foarte, foarte importanta stabilirea corecta a termenelor.

Da, e important:
Constitutia:
Art. 78: Intrarea în vigoare a legii
Legea se publică în Monitorul Oficial al României şi intră în vigoare la 3 zile de la data publicării sau la o dată ulterioară prevăzută în textul ei.

LEGE nr. 24 din 27 martie 2000*) privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative - REPUBLICARE
Art. 12: Intrarea în vigoare a actelor normative
(1)Legile şi ordonanţele emise de Guvern în baza unei legi speciale de abilitare intră în vigoare la 3 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, sau la o dată ulterioară prevăzută în textul lor. Termenul de 3 zile se calculează pe zile calendaristice, începând cu data publicării în Monitorul Oficial al României, şi expiră la ora 24,00 a celei de-a treia zi de la publicare.
(2)Ordonanţele de urgenţă ale Guvernului intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, sub condiţia depunerii lor prealabile la Camera competentă să fie sesizată, dacă în cuprinsul lor nu este prevăzută o dată ulterioară.
(3)Actele normative prevăzute la art. 11 alin. (1), cu excepţia legilor şi a ordonanţelor, intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, dacă în cuprinsul lor nu este prevăzută o dată ulterioară. Atunci când nu se impune ca intrarea în vigoare să se producă la data publicării, în cuprinsul acestor acte normative trebuie să se prevadă că ele intră în vigoare la o dată ulterioară stabilită prin text.

Mai clar de atit... nu se poate. Deci ramine cum am stabilit, legea 118/2010 intra in vigoare din 3 iulie.

Alte discuții în legătură

Intrarea in vigoarea a unei legi mihaelacojocaru mihaelacojocaru Daca o lege intra in vigoare intr-o zi nelucratoare, se aplica din aceasta zi sau din prima zi lucratoare? (vezi toată discuția)
Legea 118/2010- interpretare "cuantum brut salariu lunar de incadrare" ellena ellena Legile referitoare la salarizare, au devenit extrem de confuze. Avem sintagma de \"salariu de incadrare\" , \"salariu de baza\" , \"salariu brut lunar\", ... (vezi toată discuția)