avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... RESTRUCTURARE OUG 63/2010 EVIDENTA PERSOANELOR
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

RESTRUCTURARE OUG 63/2010 EVIDENTA PERSOANELOR

Potrivit og 63/2010 servicile de evidenţă a persoanelor deservesc un numar de persoane ex. serviciul unde lucrez eu deserveste o populaţie activă de 105 000 locuitori din care 42 000 populaţia municipiului iar 63 000 populaţia din 20 localităţi arondate acestui serviciu. og 63 prevede diminuarea număruluide funcţionarei potrivit populaţiei municipiului unde funcţioneaza servciul adică 42 000 : 6500 = 6 funcţionari. Adică se reduce la jumătate chiar mai mult numărul de posturi ne tinindu-se seama de populaţia deservită , de faptul că serviciul are compartiment de stare civilă si desfăşoară activităţi total diferite una esta să lucrezi în evidenţa npersoanelor şi alta la starea civilă, sunt cu totul şi cu totul alte activităţi. Un asemena servciu nu isi poate desfăşura activitatea cu un 6 funcţionari ex. 3 evidenţă 3 stare civilă dintre care un şef care trebuie să coordoneze ambele activităţi. Og 2104 care reglementează numărul de funcţii ptr servicile de evidenţă şi stare civilă nu este abrogată dar nu se tine seama de ea . la o populaţie deservită de pina la 100 000 trebuie să lucreze pînă la 15 funcţionari. OG 1723 /2005 PRIVIND COMBATEREA BIROCRAŢIEI ESTE IN VIGOARE. Care va fi calitatea servicilor prestate pentru cetăţeni în asemenea condiţii? OARE LA NIVEL CENTRAL NIMENI NU SESIZEAZA ASEMENA LUCRUCRURI .?X-( sunt de acord cu reducerea posturilor in administraţie dar trebuie f bine analizate funcţiile care se reduc trebuie văzut acele funcţii unde se taie frunza la ciini , unde se sta degeaba ca sunt destule asemena locuri.
din propria experientă pot spune ca pentru a forma un lucrător de valore medie in evidenta persoanelor trebuie cel putin un an si jumatate, la fel si pe stare civila. ce facem domnilor distrugem ce am invatat de o viata si ce am scolit de o viata . degeba am cheltuit banu cu acele cursuri de perfectionare profesionala si alte cursuri in domeniul informaticii căci evidenta pers. si stare civila mai are si informaticieni. UNDE VOM AJUNGE?
Ma intreb de ce conducerea DEPABDEP Buc. care coordoneaza metodologic prin DJEP activitatea SPCLEP nu se implică în asemena situatie. S-a cerut punctul de vedere in acest caz şi nu a facut altceva decit sa faca trimitere la og 63 şi la og 2104/2004 ne sustinin-d cauza lucratorilor din teritoriu . Ma bucra faprtul ca unii directori din DJEP s-au intilnit şi au hotarit sa mearga persoanal de minister pentru a sustine si a se da o interpretare corecta a actului normativ cu pricina. Asta daca mai e timp.
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
ContSters157567, utilizator
Lucrez la evidenta persoanelor de 5 ani si suntem doar 3 lucratori. Populatia pe care noi o deservim este de 60.000 locuitori. Volumul de munca este foarte mare si nu putem sa ne executam lucrarile cum ar trebui. Persoana care se prezinta la ghiseu este cea mai importanta pentru ca nu putem refuza nici o persoana. Numai cine nu lucreaza cu publicul nu stie cat de dificil este. Sper sa mai angajeze macar 2 lucratori.
Sunteti 3 pe evidenta si probabil inca 3 pe stare civila sau sunteti 3 cu tot cu stare civila?.Nimeni nu se gandeste la acest serviciu.Toti vad doar produsul finit adica buletinul sau certificatul ,dar cata scriptologie si verificari sunt la mijloc nu intereseaza pe nimeni.
totul e o diversiune,sa ne distraga atentia de la scaderea salariilor...adica,bine macar ca raman pe post,chiar si cu 500ron.dar nu va ganditi ca va iesi un haos la ghisee?si,apoi,tot cetateanul va pierde,dar...hmmm...cui ii mai pasa azi de cetatean?si cetateanul pe cine va injura?evident,pe ingamfatul de la Evidenta....
stimate coleg,aveti mare dreptate.Noi ramanem si cu munca si cu injuraturile.Primarii asculta cetatenii si te pun sa-l rezolvi dar tu sa gasesti solutia de compromis.Apoi vin sefii de la directii si tot pe noi ne trag la raspundere ca am gresit,dar ei nu lucreaza cu publicul si nu pot intelege ca volumul de lucru si raspunderea mare te coplesesc la un moment dat.Noi ne imbolnavim,clacam phihic,iar guvernantii ranjesc la televizor.Cata indolenta.
Suntem 3 persoane pe evidenta si o persoana pe starea civila . Problema este ca persoana de la starea civila iese la pensie si va trebui sa tinem si starea civila.

Alte discuții în legătură

Restructurare evidenta persoanelor ºi starea civila. giordano giordano #-oStimati colegi, cu og 63 nu se mai intelege nimic, din ultima radiograma depabdep rezulta: ... s-au facut unele precizari referitoare la: ,, dimensionarea ... (vezi toată discuția)
Sporul de conducere pasaportista pasaportista Sunt intr-o mare dilema.Pana la aparitia OUG 63/2010 eram sef de birou serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor.Acum dupa ce ne restructureaza si ... (vezi toată discuția)
Concurs functii publice irinalexa irinalexa Bună ziua! As dori lamuriri referitoare la demararea procedurii de concurs pentru functii publice, dupa obtinerea avizului de la ANFP. In momentul de fata ... (vezi toată discuția)