In afara de clauzele de confidentialitate,neconcurenta,mobilitate,etc.,enumerate in Codul Muncii,angajatorul mai poate insera in contract alte clauze,prin care sa interzica angajatului,dupa incetarea contractului de munca,sa lucreze la alte societati concurente (cu acelasi profil de activitate) o perioada de timp?
Salutare, ma confrunt si eu cu o mare dilema....
Am terminat perioada de proba si urmeaza sa semnez contractul de munca si actul aditional. imi este frica sa nu se schimbe prea mult targeturile si chestiile legate de castigurile mele la ei (sunt niste concursuri care se stabilesc in fiecare luna, penalizari destul de mari etc....veniturile mele lunare bazandu-se numai pe incasari si vanzari)....postul pe care il ocup fiind cel de reprezentant vanzari.
In actul aditional, pe langa clauza de exclusivitate mai este o clauza si anume CITEZ :
"Angajatul se obliga, ca in cazul in care reziliaza unilateral contractul de munca, in decursul unei perioade ce nu depaseste 2 (doi) ani de la data angajarii, fara ca acesta sa se datoreze nerespectarii obligatiilor contractuale asumate de catre angajator, sa plateasca daune interese in valoare de 2000 Euro (douamiieuro)."
Intr-un fel ma obliga sa semnez acest act (daca nu il semnez am salariu mai mic) ... Intrebarea mea este : Daca semnez acest act si peste cateva luni demisionez chiar imi pot lua acesti bani ???
Exista baza legala pentru a cere acesti bani ???
Astept raspunsul dvs cu mare nerabdare
Perioada de proba se face dupa semnarea CIM. Este bine sa citesti CIM sa vezi daca nu te alegi cu o noua prioada de proba. Fara CIM nu se lucreaza nici macar o ora, aceea este munca la negru.
Cat priveste o clauza prin care sa te angajezi sa lucrezi in firma un anumit numar de ani fara a beneficia de o formare profesionala nu este legala.Asa ca ai grije ce semnezi.
Luand in considerare ca nu se mai incheiei conventii civile cam de multisor........iti recomand calduros sa fii atent ce semnezi si sa citesti contractul si actul aditional cu atentie. Nu poti semna pentru un angajament de 3 ani sau cat sunt specificati fara o formare profesionala.........ti-a specificat ceva de genul acesta? Daca nu, nu vad nici un motiv pentru care ai semna un astfel de act.
Neconcurenta
angel_3ro
daca am lucrat la o firma care facea softuri, si vreau sa plec la unul din clienti, pot fi actionata in justitie pe motiv ca pot diculga secrete de servici?
(vezi toată discuția)