avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum gasesc informatii despre un proces vechi?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum gasesc informatii despre un proces vechi?

Vechiul proprietar ( cel care mi-a vindut mie ) a avut un proces cu vecinul meu legat de o servitute de trecere.
Unde pot gasi eu informatii despre acel proces? Si despre sentinta data?
Am incercat pe portal.just, insa procesul este vechi de prin '80-'90.
Cel mai recent răspuns: Catrinel75 , utilizator 22:24, 24 Noiembrie 2010
Ok, deci care sint pasii, concret?
Pasii ar putea fi urmatorii:
1. Gasirea numarului de dosar.
2. Gasirea unei persoane (angajat al instantei, avocat, etc) dispus sa va ajute (asa cum v-am spus, nu sunteti parte in dosar - nu aveti acces la dosar).
3. In cazul in care cele 2 conditii s-ar indeplini va mai trebuie o taxa de timbru (2 lei) si timbru judiciar (0,15 lei) - astea le achitati numai daca sunteti convinsa ca va ajuta cineva sa luati o copie a hotararii.

Succes.
Si pentru gasirea nr de dosar ce tb sa fac? E de ajuns sa depun o cerere, in care specific numele partilor?

Nu inteleg totusi de ce nu mi se pot furniza informatii, pt ca toata problema mea e legata de o servitute de trecere, servitute care apartine imobilelor, nu unui proprietar.

Daca mie acum nu mi se pot furniza informatiile ce alta cale am?
Tb sa ajung la proces cu vecinul pt a vedea ce a hotarit instanta acum 20 ani?
Pentru a gasi numarul de dosar v-a trebui sa cauti in instanta OPIS-ul alfabetic in care sunt inregistrate cauzele. Acest instrument era folosit inainte de introducerea sistemului informatic.

Puteti sa introduceti si o actiune impotriva vecinului si poate acesta va depune hotararea pe care o cautati, situatie in care veti putea obtine o copie si va puteti lamuri asupra continutului.

Puteti sa incercati sa luati legatura cu cel care v-a vandut proprietatea si sa mergeti impreuna la instanta iar acesta sa faca, in numele lui, o cerere pentru eliberarea unei copii de pe hotarare.
Am inteles. Deci cred ca multa bataie de cap, intr-adevar.
Am luat legatura cu vechiul proprietar, sa vad ce-mi raspunde.

Dar nu exista un simbure de adevar in ceea ce spun: toata problema e legata de servitute, servitute care apartine imobilelor, nu unui proprietar? Deci ar tb sa pot obtine informatii.

Alte discuții în legătură

Latime servitute trecere ContSters78880 ContSters78880 Buna seara, detin un imobil in \"fundul curtii\" si am drept de servitute de trecere prin curtea imobilului situat la strada. Sintem doar 2 imobile in ... (vezi toată discuția)
Act de vinzare/cumparare vs titlu de proprietate popgeorge_ion popgeorge_ion [b][i]Socri mei au cumparat acum 40 de ani o casa si un teren aferent pentru o anumita suma de bani, ambii fiind proprietari. Acum 6 ani au fost dati in ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla cine e proprietarul magaziilor? Catrinel75 Catrinel75 Locuiesc intr-o curte cu 2 imobile, destul de apropiate unul de altul. Intre aceste 2 imobile existau inca de la inceput construite 2 magazii, in forma ... (vezi toată discuția)