Vechiul proprietar ( cel care mi-a vindut mie ) a avut un proces cu vecinul meu legat de o servitute de trecere.
Unde pot gasi eu informatii despre acel proces? Si despre sentinta data?
Am incercat pe portal.just, insa procesul este vechi de prin '80-'90.
Actiunea a fost introdusa de unul dintre vecini in contradictoriu cu celalalt vecin si nu a fost introdus de un imobil impotriva altuia!!!!!
Numai persoanele fizice/juridice pot sta ca parte in proces si nu un imobil/mobil.
Nu o sa gasiti vreodata, o actiune in care sa apara ca parti doua imobile.
Revin la subiect.
Am luat legatura cu vechiul proprietar si lucrurile au descurs astfel:
1. in prima faza au cistigat adversarii ( ca nu stiu cum sa-i numesc )
2. s-a facut apel si a cistigat vechiul meu proprietar
3. a fost si ultimul proces in care au cistigat iar adversarii si au o hotarire definitiva.
Acum ... intrebarea mea este: aceste procese si hotariri au legatura strict cu proprietarii, sau situatia este definitiv transata?
Daca eu m-as apuca sa ma judec cu ei mai am sanse? Sau nu mai am nici o sansa din start, intrucit hotarirea in ceea ce priveste servitutea e definitiva si indiferent cine va fi proprietar de acum in colo servitutea are anumite dimensiuni batute in cuie?
imobilul cand se vinde , se vinde cu servitute cu tot , servitutea nu se stinge prin vanzarea imobilului , iar proprietarul nu poate instraina doar imobilul si sa opreasca pt. el dreptul de servitute pt. ca oricum nu-i mai foloseste. Servitutea este legata de proprietate si nu de proprietar asa cum afirma juristul de mai sus.
Servitutea este un atribut al dreptului de proprietate, si la momentul la care dr. de proprietate se instraineaza , servitutea urmeaza proprietatea . Nu se vinde un imobil ci se vinde dreptul de proprietate asupra acelui imobil.
Art. 621. cod civil - Servitutile sunt stabilite sau în folosul clãdirilor, sau în folosul pãmântului.