avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum gasesc informatii despre un proces vechi?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum gasesc informatii despre un proces vechi?

Vechiul proprietar ( cel care mi-a vindut mie ) a avut un proces cu vecinul meu legat de o servitute de trecere.
Unde pot gasi eu informatii despre acel proces? Si despre sentinta data?
Am incercat pe portal.just, insa procesul este vechi de prin '80-'90.
Cel mai recent răspuns: Catrinel75 , utilizator 22:24, 24 Noiembrie 2010
Actiunea a fost introdusa de unul dintre vecini in contradictoriu cu celalalt vecin si nu a fost introdus de un imobil impotriva altuia!!!!!
Numai persoanele fizice/juridice pot sta ca parte in proces si nu un imobil/mobil.
Nu o sa gasiti vreodata, o actiune in care sa apara ca parti doua imobile.
'nteles.
Multumesc frumos.
Voi incerca sa aflu nr de dosar si apoi sa vad ce s-a horatit atunci, in acel proces.
Revin la subiect.
Am luat legatura cu vechiul proprietar si lucrurile au descurs astfel:
1. in prima faza au cistigat adversarii ( ca nu stiu cum sa-i numesc )
2. s-a facut apel si a cistigat vechiul meu proprietar
3. a fost si ultimul proces in care au cistigat iar adversarii si au o hotarire definitiva.

Acum ... intrebarea mea este: aceste procese si hotariri au legatura strict cu proprietarii, sau situatia este definitiv transata?
Daca eu m-as apuca sa ma judec cu ei mai am sanse? Sau nu mai am nici o sansa din start, intrucit hotarirea in ceea ce priveste servitutea e definitiva si indiferent cine va fi proprietar de acum in colo servitutea are anumite dimensiuni batute in cuie?

imobilul cand se vinde , se vinde cu servitute cu tot , servitutea nu se stinge prin vanzarea imobilului , iar proprietarul nu poate instraina doar imobilul si sa opreasca pt. el dreptul de servitute pt. ca oricum nu-i mai foloseste. Servitutea este legata de proprietate si nu de proprietar asa cum afirma juristul de mai sus.
Servitutea este un atribut al dreptului de proprietate, si la momentul la care dr. de proprietate se instraineaza , servitutea urmeaza proprietatea . Nu se vinde un imobil ci se vinde dreptul de proprietate asupra acelui imobil.
Art. 621. cod civil - Servitutile sunt stabilite sau în folosul clãdirilor, sau în folosul pãmântului.
Ultima modificare: Luni, 15 Noiembrie 2010
praporgescu, utilizator
Asta inseamna ca eu nu mai pot zice nimic in veci legat de latimea servitutii. Aia e, batuta in cuie si gata. Corect?

Dar asta nu inseamna ca mi se pot furniza informatii din proces?

Alte discuții în legătură

Latime servitute trecere ContSters78880 ContSters78880 Buna seara, detin un imobil in \"fundul curtii\" si am drept de servitute de trecere prin curtea imobilului situat la strada. Sintem doar 2 imobile in ... (vezi toată discuția)
Act de vinzare/cumparare vs titlu de proprietate popgeorge_ion popgeorge_ion [b][i]Socri mei au cumparat acum 40 de ani o casa si un teren aferent pentru o anumita suma de bani, ambii fiind proprietari. Acum 6 ani au fost dati in ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla cine e proprietarul magaziilor? Catrinel75 Catrinel75 Locuiesc intr-o curte cu 2 imobile, destul de apropiate unul de altul. Intre aceste 2 imobile existau inca de la inceput construite 2 magazii, in forma ... (vezi toată discuția)