avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Este obligatorie semnarea de catre toti actionarii a ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Este obligatorie semnarea de catre toti actionarii a actului constitutiv actualizat la schimbarea formei juridice din SA in SRL?

Buna tuturor,
Printr-o hotarare extraordinara a actionarilor s-a hotarat cu majoritate de voturi schimbarea formei juridice a societatii, din SA in SRL si s-a imputernicit administratorul cu redactarea si inscrierea la Registrul Comertullui a actului constitutiv actualizat. S-a angajat in acest sens si un avocat. Cei de la Registrul Comertului cer semnarea actului constitutiv de catre toti fostii actionare, viitori asociati. Unul dintre actionari (0,8%) nu poate sa semneze actele, fiind plecat din tara, si refuza si sa se implice in rezolvarea acestei situatii.

As vrea sa stiu in ce masura refuzul de inscriere al Registrului Comertului este justificat, decizia de schimbare a formei juridice fiind luata cu o majoritate de 99,2%. Care este baza legala prin care ni se cere semnarea actului constitutiv actualizat de catre toti actionarii?
Cel mai recent răspuns: Adrian0 , utilizator 12:33, 6 Decembrie 2012
Respectivul actionar refuza sa se implice sau sa faca un efort in acest sens.
Daca se putea obtine semnatura sau o procura din partea lui, era totul simplu si poate nu s-ar fi evidentiat problema pusa in discutie: solicitarea, considerata de mine fara suport legal, a unui act constitutiv actualizat in baza art. 204 din LSC, semnat de catre toti actualii actionari, viitori asociati.
Si caut justificarea legala a acestei pretentii venita de la ORC. Sa inteleg ca nu exista asa ceva si ca prin interpretarea data ORCul face un abuz?
Eu stiu..ca acel statut actualizat...al societati...care a devenit SRL..trebuie semnat de toti asociatii..
insa il puteti depune si fara semnatura unuia...sa incercati si asa...si poate trece de judecatorul delegat
Cereti celor de la ORC sa -l ia asa cum e...si sa vedeti care e opinia judectorului delegat..care trebuie sa admita sau sa respinga cererea voastra....
Trebuie sa se gaseasca o olutie
Bafta
judecatorul delegat le respinge cererea, mai bine rezolva problema cu actul si nu mai plateste inca odata taxele pentru o noua depunere
judecatorul delegat le respinge cererea, mai bine rezolva problema cu actul si nu mai plateste inca odata taxele pentru o noua depunere
”lipsa_id”, iti respect parerea si m-ar ajuta mult daca mi-ai da argumentul legal.... lege, hotarare, ce-o fi... cand spui ca stii ca trebuie inseamna ca ai un asemenea argument. Care e? Ca pe asta-l cautam cand am postat problema. Ca imi e greu sa cred ca cei de la ORC insista fara sa aiba o baza reala.

”Cameliaponta”, si tu afirmi ca in mod sigur judecatorul delegat va respinge cererea. Pe ce te bazezi? Pe un argument legal pe care il stii? Sau pe altceva?

Chiar astept raspunsurile voastre... fiindca raspunsurile va sunt ferme.

Alte discuții în legătură

Actionari/ asociati doinytza doinytza In cazul transformarii unui SA intr-un SRL , noii asociati (fostii actionari) pot imputernicii pe unul dintre ei (eventual administratorul-asociat) sa semneze ... (vezi toată discuția)
Probleme cu actionarul minoritar al unei societati pe actiuni etta etta Suntem o societate pe actiuni si avem probleme cu unul dintre actionarii minoritari. Am facut modificari la actul constitutiv al societatii si pentru a ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a inregistra o cesiune de parti sociale Alexandru Dan Alexandru Dan Iata despre ce e vorba: A si B sunt asociati intr-un SRL. A cesioneaza catre C partile sale sociale la un BNP, dar actul nu este ulterior inregistrat la ORC. ... (vezi toată discuția)