As vrea sa stiu aproximativ cu cat timp inainte va aparea tematica si bibliografia pentru examenul din noiembrie anul acesta?? am consultat tematica si bibliografia de anul trecut dar presupun ca trebuie sa apara pt examenul de anul acesta...Am terminat facultatea anul acesta si as dori sa dau examen la Baroul Sibiu cu toate ca sunt o multime de lucruri pe care nu le stiu inca si as dori sa le aflu: in cazul fericit de promovare a examenului, in cat timp trebuie sa-mi gasesc un maestru?? sunt sanse de a intra daca ma apuc de invatat de maine? va rog frumos sa-mi raspundeti in masura in care cunoasteti aceste lucruri. merci mult :)
Hello!
O intrebare mica am pt voi. La procedura penala exista subiectul: MODALITATI SPECIALE DE ASCULTARE A MARTORULUI. Am gasit intr-o carte ....procedee speciale de ascultare a partilor si martorilor. Se refera la CONFRUNTARE si la FOLOSIREA INTERPRETILOR. Voi ce parere aveti despre acest subiect?
Deasemenea nu gasesc nicaieri subiectele de procedura penala legate de minori: arestarea preventiva, judecarea infractorilor minori, urmarirea penala. Le are careva?
Merci anticipat!
78. Hotãrârile pronunþate în cauzele civile sunt, în principiu, titluri executorii, cu excepþia cererilor în constatare, a celor privind anularea, rezoluþiunea sau rezilierea unui act juridic (atunci când nu s-a dispus ºi repunerea pãrþilor în situaþia anterioarã), a hotãrârilor pronunþate în materie civilã prin care a fost respinsã cererea de chemare
în judecatã. Sunt susceptibile de executare ºi dispoziþiile civile din hotãrârile pronunþate în cauzele penale.
Pentru a fi pusã în executare, o hotãrâre judecãtoreascã trebuie sã întruneascã cumulativ urmãtoarele condiþii: sã fie definitivã ºi/sau irevocabilã, învestitã cu formulã executorie ºi sã urmãreascã o creanþã certã, lichidã ºi exigibilã.
În afara hotãrârilor judecãtoreºti mai existã ºi alte înscrisuri care constituie titluri executorii, ºi anume:
– actele autentificate de notarul public sau de alte organe care au în competenþa lor autentificarea înscrisurilor;
– hotãrârile arbitrale învestite cu formulã executorie;
– cambia, biletul la ordin ºi cecul, învestite cu formulã executorie;
– procesul-verbal de constatare a contravenþiei;
– contractul de închiriere a locuinþei din fondul locativ de stat;
– contractul de vânzare-cumpãrare, procesul-verbal de predare-primire a locuinþei ºi contractul de împrumut,
potrivit prevederilor Decretului-lege nr. 61/1990;
– procesele-verbale întocmite de executorii judecãtoreºti;
– actele întocmite de organele financiare ale statului, ce cuprind obligaþii ale populaþiei cãtre stat, astfel cum acestea sunt prevãzute în Ordonanþa Guvernului nr. 61/2002 privind colectarea crenþelor bugetare;
– decizia de imputare ºi angajamentul de platã, conform art. 270 ºI urmãtoarele din Codul muncii;
– contractul de garanþie realã mobiliarã;
– titlul de creanþã prevãzut de art. 4 din Ordonanþa Guvernului nr. 61/2002.