avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2007
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2007

As vrea sa stiu aproximativ cu cat timp inainte va aparea tematica si bibliografia pentru examenul din noiembrie anul acesta?? am consultat tematica si bibliografia de anul trecut dar presupun ca trebuie sa apara pt examenul de anul acesta...Am terminat facultatea anul acesta si as dori sa dau examen la Baroul Sibiu cu toate ca sunt o multime de lucruri pe care nu le stiu inca si as dori sa le aflu: in cazul fericit de promovare a examenului, in cat timp trebuie sa-mi gasesc un maestru?? sunt sanse de a intra daca ma apuc de invatat de maine? va rog frumos sa-mi raspundeti in masura in care cunoasteti aceste lucruri. merci mult :)
Cel mai recent răspuns: Antonio-Silviu Mutulescu , Avocat 15:59, 8 Decembrie 2007
- continuare -
Dacă bunul ce se sechestrează se află în proprietate comună sau asupra lui există un drept de gaj ori privilegiu constituit în favoarea unei alte persoane, executorul judecătoresc, luând cunoştinţă despre acest drept, va înştiinţa acea persoană despre aplicarea sechestrului şi o va cita la termenele fixate pentru vânzarea bunului respectiv.
Potrivit dispozitiilor art. 428 din Codul de procedurã civilã, debitorul sau orice altã persoanã interesatã va putea solicita încetarea sau suspendarea urmãririi, numai dacã depune valoarea c
e i se cere sau, dupã caz, bunul reclamat, la Casa de Economii si Consemnatiuni, la dispoziþia organului de executare.
Aceste persoane au obligatia de a înmâna executorului judecãtoresc recipisa de consemnare si o copie de pe cererea de suspendare ori de încetare a executãrii silite, depusã la instanta de
executare.
Pânã la solutionarea cererii de suspendare sau de încetare a executãrii, urmãrirea se va opri în tot ori în parte.
Instanta de executare va solutiona cererea de suspendare sau de încetare printr-o încheiere care va fi supusã recursului în termen de 5 zile de la pronuntare, când s-a dat cu citarea pãrtilor, sau de la comunicare, dacã s-a dat fãrã citarea pãrtilor. În orice altã situatie, debitorul are deschisã calea contestatiei la executare, urmãrirea silitã urmând a continua.
Odatã cu sechestrarea bunurilor, se terminã primul act procedural al urmãririi silite mobiliare, dupã care se trece la etapa vânzãrii silite ori a valorificãrii în alt fel a bunurilor, urmatã de eliberarea
sau distribuirea preþului obtinut din vânzarea bunurilor debitorului.
dau la schimb orice subiect :D pentru urmatoarele subiecte din procedura penala
1.Hotărârile supuse revizuirii: caracteristicile acestora, limitele în care poate fi exercitata revizuirea.
50. Introducerea plângerii prealabile la instanţa de judecată: condiţii; procedura de judecată.
54. Judecarea infractorilor minori.
59. Procedura privind tragerea la răspundere penală a persoanei juridice.
63. Momentele desfăşurării acţiunii penale: punerea în mişcare şi exercitarea acesteia.
87. Protecţia datelor de identificare a martorului.
93. Revocarea liberării provizorii – cazuri, procedură
Magda dede a scris:

dau la schimb orice subiect :D pentru urmatoarele subiecte din procedura penala
1.Hotărârile supuse revizuirii: caracteristicile acestora, limitele în care poate fi exercitata revizuirea.
50. Introducerea plângerii prealabile la instanţa de judecată: condiţii; procedura de judecată.
54. Judecarea infractorilor minori.
59. Procedura privind tragerea la răspundere penală a persoanei juridice.
63. Momentele desfăşurării acţiunii penale: punerea în mişcare şi exercitarea acesteia.
87. Protecţia datelor de identificare a martorului.

Cazuri.
Revocarea liberarii provizorii se deosebeste de revocarea masurilor preventive deoarece in ipoteza din urma nu sunt reglementate expres cazurile in care poate fi dispusa revocarea.
Libertatea provizorie poate fi revocata in urm. cazuri:
-se descopera fapte sau imprejurari care nu au fost cunoscute la data admiterii cererii de libertate provizorie si care justifica arestarea invinuitului/inculpatului.
-invinuitul/inculpatul nu respecta cu rea-credinta obligatiile ce-i revin sau incearca sa zadarniceasca aflarea adevarului ori savarseste din nou, cu intentie, o infractiune ptr care este urmarit sau judecat.

Procedura:
Revocarea liberarii provizorii se dispunde de instanta, prin incheiere, cu ascultarea invinuitului/inculpatului asistat de apartor. Revocarea se dispune si in lipsa invinuitului/inculpatului cand acesta, fara motive temeinice, nu se prezinta la chemarea facuta.
In caz de revocare a liberarii provizorii, instanta dispune arestarea preventiva a invinuitului/inculpatului siemite un nou mandat de arestare. Impotriva incheierii instantei prin care s-a dispus revocarea liberarii provizorii se poate face recurs.

Am toate subiectele dar sunt in carti si e f.mult de scris, pe acesta l-am scris manual :)
Sper sa te ajute, spor la invatat.

Multumesc pentru subiect..daca te pot ajuta cu ceva ... cu cea mai mare placere
dar eu vreau Executarea directă (în natură) a obligaţiilor :( nu doar cea silita si sa fie subiect de civil, plsssssssssss

Alte discuții în legătură

Intrebare examen admitere avocat stagiar emilalexandru emilalexandru Buna ziua, Va rog sa imi spuneti, in cazul in care stiti, daca subiectele din sesiunea februarie sunt aceleasi (ca tematica) cu cele din septembrie 2009. Mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2009 CABINET DE AVOCAT CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" Stimati colegi , aveti cumva informatii in legatura cu sustinerea examenului de admitere in Barou-2009? Multumesc anticipat ;);) (vezi toată discuția)
Subiecte 2006 sugarreach sugarreach Care au fost subiectele din aceasta sesiune - nov. 2006?? Daca se poate pentru Iasi!!! Multumesc (vezi toată discuția)