avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2007
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2007

As vrea sa stiu aproximativ cu cat timp inainte va aparea tematica si bibliografia pentru examenul din noiembrie anul acesta?? am consultat tematica si bibliografia de anul trecut dar presupun ca trebuie sa apara pt examenul de anul acesta...Am terminat facultatea anul acesta si as dori sa dau examen la Baroul Sibiu cu toate ca sunt o multime de lucruri pe care nu le stiu inca si as dori sa le aflu: in cazul fericit de promovare a examenului, in cat timp trebuie sa-mi gasesc un maestru?? sunt sanse de a intra daca ma apuc de invatat de maine? va rog frumos sa-mi raspundeti in masura in care cunoasteti aceste lucruri. merci mult :)
Cel mai recent răspuns: Antonio-Silviu Mutulescu , Avocat 15:59, 8 Decembrie 2007
eva03 a scris:

romascanu a scris:

Dragilor, BAFTA... si... nu stiu daca e bine sa ma amestec, pentru ca eu nu mai stau de mult cu nasul prin carti pentru subtilitati ...teoretice, dar:

Intampinarea este un act de procedura prin care paratul raspunde cererii de chemare in judecata...

MIJLOCACE DE APARARE sunt EXCEPTIILE pe care paratul le invoca in intampinare...

:">:">Multumesc! Trebuia sa ma gandesc mai mult inainte#-o

Dreptul reclamantului de a introduce si sustine actiunea ii corespunde dreptul paratului de a raspunde la actiune, de a se apara impotriva pretentilor reclamatului.

Parerea mea este ca ca si intampinarea poate fi un astfel de drept si cred ca si cererea reonventionala.
LuCiA23 a scris:

Nu stiu ce mai faceti si cum o mai duceti, dar eu nu mai pot...e varza i capul meu...sa zicem ca e ok cand repet ceva dar mai sunt subiecte la civil pe care nu le-am parcurs, nu mi-au placut si le-am tot amanat si parca nu raman cu nimic. am impresia ca citesc degeaba:( oare sunt singura in situatia asta??#-o

NUUUUUUUUUUU,eu unul citesc acum si peste o ora ma simt de parca as fi citit acum 1 an :O
Cineva mai sus vorbea de o carte cu subiectele rezovate....:)
Despre ce carte este vorba? Titlu, editura, autor si eventual pret si librarie ;)
Sunt subiectele de la Barou tratate acolo? Civil si Penal?
Astept raspuns...desi e cam tarziu de cumparat carti...:D
Mersi!!!
Subscriu:((
andreeabadea83 a scris:

salutari,

unde pot gasi info in legatura cu urmatoarele subiecte:
incetarea persoanei juridice. dizolvarea
reorganizarea persoanei juridice.

ma intereseaza ceva actualizata ca am innebunit cautand subiectele astea...

bafta tuturor si ne vedem pe 26:)

Incetarea pers. juridice poate avea loc prin unul din urmatoarele moduri: reorganizarea sub forma comasarii (absortia si fuziunea) sau sub forma dizolvarii totale ; dizolvarea ; transformarea.

Dizolvarea este acel mod de incetare a PJ ce se aplica in cazurile prevazute de lege si care presupune lichidarea.

Reorganizarea PJ - operatiunea juridica ce cuprinde cel putin doua PJ si care produce efecte creatoare, modificatoare sau de incetare a lor.
Forme de reorganizare:
-comasarea, care se poate realiza fie prin absortie, fie prin fuziune
-divizarea, care poate sa fie o divizare totala sau o divizare partiala.

Este mult mai mult de scris si chiar nu am timp acum, am scris putin macar sa iti faci o idee. Daca te ajuta cu ceva iti pot imprumuta cartea mea minune cu subiectele rezolvate sa iti copiezi/scanezi ce subiecte vrei.

Alte discuții în legătură

Intrebare examen admitere avocat stagiar emilalexandru emilalexandru Buna ziua, Va rog sa imi spuneti, in cazul in care stiti, daca subiectele din sesiunea februarie sunt aceleasi (ca tematica) cu cele din septembrie 2009. Mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2009 CABINET DE AVOCAT CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" Stimati colegi , aveti cumva informatii in legatura cu sustinerea examenului de admitere in Barou-2009? Multumesc anticipat ;);) (vezi toată discuția)
Subiecte 2006 sugarreach sugarreach Care au fost subiectele din aceasta sesiune - nov. 2006?? Daca se poate pentru Iasi!!! Multumesc (vezi toată discuția)