As vrea sa stiu aproximativ cu cat timp inainte va aparea tematica si bibliografia pentru examenul din noiembrie anul acesta?? am consultat tematica si bibliografia de anul trecut dar presupun ca trebuie sa apara pt examenul de anul acesta...Am terminat facultatea anul acesta si as dori sa dau examen la Baroul Sibiu cu toate ca sunt o multime de lucruri pe care nu le stiu inca si as dori sa le aflu: in cazul fericit de promovare a examenului, in cat timp trebuie sa-mi gasesc un maestru?? sunt sanse de a intra daca ma apuc de invatat de maine? va rog frumos sa-mi raspundeti in masura in care cunoasteti aceste lucruri. merci mult :)
in legatura cu plangerea prealabila ca vad ca prea tare va consumati, robingo are dreptate. Asa am invatat si eu. Mai fac o mica completare daca este introdusa la organele de cercetare penala si aceste constata ca nu exista vreunul din cazurile prevazute la art. 10 Cpp se incepe urmarirea penala dupa care procedura de desfasurare este cea tipica (urmarire penala si judecata). In concluzie, plangerea prealabila nu se mai inainteaza direct la instanta de judecata
Am si eu o intrebare legata de civil. La subiectul privitor la executarea directa a obigatiilor (in natura) ar trebui sa introducem si executarea silita sau e suficient pana acolo>
si ca o incurajare, eu zic ca o sa fie totul bine si no sa fie chiar asa de groaznic dragii mei viitori colegi (si adversari:P)
bafta tuturor
Atentie la executarea silita mobiliara si imobiliara!!!
Ceea ce ati listat se refera la procedura din materia fiscala (creanta bugetare).
In materie civila avem procedura diferita...mobiliara art.411-451 c.pr.civ & imobiliara art.488-571 cod proced. civ.
:-/ nu spun ca nu ai dreptate...dar este enorm in art. din cod....
Daca are cineva o sinteza la executarea silita imobiliara si mobiliara este bine-venit sa o posteze :D
Spor la treaba!!!