avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul de a fi tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul de a fi tata

caut un avocat si restul tatilor din romania care se simt nedreptatiti de legea romana pt infiintarea unei fundatii si chiar o propunere legislativa in acest sens e inuman ca tatal sa nu poata participa activ la educarea copilului sau mai ales atunci cand mama e intr o stare mai penibila ca sa i spun asa! de ce statul roman cere denigrarea mamei si doar atunci un tata poate castiga un drept ce de fapt e al sau??acela de a si creste propriul copil!in final ma adresez oricarui avocat care vrea sa ma reprezinte intr un proces lung chiar si cu statul roman pt acest drept!am un baietel de 3 ani care ma iubeste enorm si cred ca merita sa lupt pt el !
Cel mai recent răspuns: ciobo222 , utilizator 14:05, 14 Octombrie 2011
robertalex a scris:

eu ca tata cu drepturi egale in fata legii ce fac?? Nu vreau decat sa am o prezenta constanta in viata copilului meu si atat.

Stimate domn, eroarea in care suntem cu totii, toti tatii divortati care avem copii aflati "in proprietatea mamelor", este ca noi am crezut, ca fraierii, atunci cand ne-am casatorit ceea ce ofiterul starii civile ne-a spus cum ca suntem egali in exercitarea drepturilor parintesti cu mamele. E fals, e o minciuna spusa cu tricolorul pe burta.

Eu m-am trezit cand am cerut consiliere si mediere din partea Autoritatii Tutelare intr-o problema legata de copilul meu si mi s-a raspuns ca eu nu am dreptul sa sesizez nimic in legatura cu copilul meu, ca mama are acum drepturi iar eu am numai responsabilitatea sa-mi platesc la timp pensia alimentara.

E timpul sa facem ceva impreuna, organizat, toti tatii interesati de copii nostri.

O informatie de ultima ora: Ministerul Economiei si Finantelor a publicat recent pe site-ul propriu un proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Aceasta prevede ca Magistratii care trimit Romania la CEDO sa plateasca despagubirile.
Aceasta poate fi o cale eficienta de atac. Cativa judecatori reclamati la CEDO pentru sentinte abuzive in probleme de nerespectarea dreptului tatilor de a veghea la cresterea copiilor lor, drept prevazut in lege, sa plateasca din leafa despagubiri, si cred ca vor gandi de 10 ori ininte sa dea dreptate mamelor. ASA CA, SOLUTIA POATE VENI CA IN MULTE ALTE DOMENII IN ROMANIA, DIN EXTERIOR, DE LA CEDO.

Remus Octavian Campean
asociatia TATA Cluj
Ultima modificare: Luni, 24 Noiembrie 2008
remusoctavian, utilizator
Si eu cred ca Avli sincera.Daca nu a avut niciun proces in care sa vada ce se intampla cu drepturile tatilor, cum sunt acestea ignorate de catre instanta daca cere incredintarea minorului.
Exact ce ati spus cu privire la cel cu tricolorul pe burta are in vedere Avlil, adica teoria.Din pacate si atunci cand ma aflam in sala de sedinta si asteptam vedeam cum sunt discriminatii tatii.Vedeam un anumit rictus al instantei.
Am avut un caz in care judecatoarea ma privea sa ma taie in doua pt ca aparam tata.Efectiv asa simteam.I-am dat si pilde ca sa o inbunez dar...nimic...mama are incredintarea minorului astazi ( sunt curios ce va iesi in recurs)
Pe hartie exista drepturi egale, in procese nu.Cam asta ar fi.

Din pacate actul normativ la care v-ati referit nu ajuta.Eu sper ca lucrurile se vor indrepta si discriminarile vor disparea.
Era prea jenanta treaba ( vorbesc de ceea era inainte de a da ochii direct cu discriminarea).
In viitor nu pot decat sa doresc tatilor sa isi rezolve problemele spre binele propriilor copii.
Sfatul meu este ca TATII sa duca o lupta institutionalizata pt ca altfel nu cred ca vor rezolva prea rapid problemele legate de discriminare.In mod individual castigarea unui proces nu va ajutaPrin lupta inteleg o lupta psihologica care sa aduca la o atmosfera tensionata pe care instanta sa o simta, sa o inteleaga si sa stie ca nu se mai pot face discriminari.
Si asta nu neaparat pt ca asa zice CEDO.

avocat Claudiu Lascoschi
Gata? Ati spus tot ce-ati avut de spus? Lancezeste discutia...

AVIZ amatorilor! (mame si tati deopotriva)

Citez din considerentele unei instante intr-un proces de reincredintare (nu conteza cine era parintele castigator, dar atentie la argumente)

- (parintele) "exercita o influenta negativa asupra minorelor prin indepartarea lor de celalalt parinte", prin denigrarea acestuia si deformarea imaginii pe care copii o aveau.."
- persistenta copiilor in atitudinea lor de respingere (a celuilalt parinte), chiar o vehementa a refuzului imaginii (celuilalt parinte) fara un motiv prea clar determinat, reprezinta ce e mai rau pentru ei ... "la originea acestei atitudini a minorelor fata de... (celalat parinte) se afla influenta pe care ...(parintele) o exercita asupra acestora"..
- "nu au avut sansa de a avea macar relatii firesti dezvoltate prin vizite reciproce ori petrecerea vacantelor impreuna, in ciuda eforturilor (celuilalt parintel) de a avea legaturi cu acestia" = "incercare de a obtine la adapostul "interesului superior al copilului", legitimitate pentru un comportament abuziv"
- "se constata o persistenta a influentei negative daunatoare dezvoltarii lor normale si echilibrate..."

Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2008
romascanu, moderator
:) Multumim domna av Romascanu,intradevar interesant de tinut minte .
Bravo stimata colega =D> si bravo instantei care a pronuntat, sau a argumentat in acest mod, pronuntarea unei astfel de sentinte.=D> Sunt de acord cu faptul ca nu conteaza chiar de loc in favoarea caruia din parinti s-a pronuntat instanta.
In definitiv, s-a pronuntat in favoarea copiilor si asta este tot ce conteaza. :thumbup:Nu de alta, dar tot "trambitzam" interesul superior al copilului. Pe de alta parte, poate reusiti sa puneti capat "telenovelei" "dreptul de a fi tata" si asta inainte sa se ajunga la episodul 3244....#-o

Alte discuții în legătură

Custodia copilului in viitor bloodcrawler bloodcrawler buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori john25 john25 Buna ziua ,doresc si eu raspuns la 2 intrebari: 1.Astazi am primit citatia de divort din partea sotiei in care am vazut o gramada de neadevaruri,poate ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna eoret eoret Vreau sa stiu daca legislatia romana permite custodia comuna avand in vedere ca parintii sunt de acord (minorul are 3 ani si 5 luni). (vezi toată discuția)