robertalex a scris:
eu ca tata cu drepturi egale in fata legii ce fac?? Nu vreau decat sa am o prezenta constanta in viata copilului meu si atat.
Stimate domn, eroarea in care suntem cu totii, toti tatii divortati care avem copii aflati "in proprietatea mamelor", este ca noi am crezut, ca fraierii, atunci cand ne-am casatorit ceea ce ofiterul starii civile ne-a spus cum ca suntem egali in exercitarea drepturilor parintesti cu mamele. E fals, e o minciuna spusa cu tricolorul pe burta.
Eu m-am trezit cand am cerut consiliere si mediere din partea Autoritatii Tutelare intr-o problema legata de copilul meu si mi s-a raspuns ca eu nu am dreptul sa sesizez nimic in legatura cu copilul meu, ca mama are acum drepturi iar eu am numai responsabilitatea sa-mi platesc la timp pensia alimentara.
E timpul sa facem ceva impreuna, organizat, toti tatii interesati de copii nostri.
O informatie de ultima ora: Ministerul Economiei si Finantelor a publicat recent pe site-ul propriu un proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Aceasta prevede ca Magistratii care trimit Romania la CEDO sa plateasca despagubirile.
Aceasta poate fi o cale eficienta de atac. Cativa judecatori reclamati la CEDO pentru sentinte abuzive in probleme de nerespectarea dreptului tatilor de a veghea la cresterea copiilor lor, drept prevazut in lege, sa plateasca din leafa despagubiri, si cred ca vor gandi de 10 ori ininte sa dea dreptate mamelor. ASA CA, SOLUTIA POATE VENI CA IN MULTE ALTE DOMENII IN ROMANIA, DIN EXTERIOR, DE LA CEDO.
Remus Octavian Campean
asociatia TATA Cluj