avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul de a fi tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul de a fi tata

caut un avocat si restul tatilor din romania care se simt nedreptatiti de legea romana pt infiintarea unei fundatii si chiar o propunere legislativa in acest sens e inuman ca tatal sa nu poata participa activ la educarea copilului sau mai ales atunci cand mama e intr o stare mai penibila ca sa i spun asa! de ce statul roman cere denigrarea mamei si doar atunci un tata poate castiga un drept ce de fapt e al sau??acela de a si creste propriul copil!in final ma adresez oricarui avocat care vrea sa ma reprezinte intr un proces lung chiar si cu statul roman pt acest drept!am un baietel de 3 ani care ma iubeste enorm si cred ca merita sa lupt pt el !
Cel mai recent răspuns: ciobo222 , utilizator 14:05, 14 Octombrie 2011
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Andi_81, referirile mele la ,,tatal de treaba" vizau un tata relativ bun nu un tata rau.
La varte fragete ale minorului si tatii se pot descura cu hrana, etc.
In cazul dvs situatia poate fi diferita dar nu vad care sa fie explicatia ca deschide proces dar evita copilul.
Oare nu il evita tocmai pt ca nu vrea sa il vada in prezenta dvs?

avocat Claudiu Lascoschi


Atunci sa nu ma mai invite la munte.Si daca nu vrea sa ma vada,imi pare rau pentru el.Voi fi alaturi de copil si atunci cand si daca va fi la el.Nu inteleg sa fiu mama cu intermitente.Acum este la el:nu il sun si nu il vizitez.Pentru ca din cate inteleg eu,in instanta cere copilul ,nu sa nu ma mai vada pe mine.
Nici eu nu o vad ca pe o concurente intre parinti.
Problemele se situaza pe coordonatele in care mama are temerea ca isi poate pierde copilul daca tatal se amesteca prea mult in viata acestuia.
Problema echilibrului intre ce este bine pentru copil si ceea ce este bine pentru mama genereaza adesea aceste litigii intre parinti.
Oricum, pentru copil se pare ca este bine sa aiba legaturi stranse cu ambii parinti si nu numai cu mama.De curand am vazut ca minorii care au legaturi stranse cu tatii lor sunt bucurosi.Daca si mamele ar aceepta aceasta idee si s-ar invata cu acest lucru situatia ar fi simpla.De aceea, eu totusi consider ca mamele sunt egoiste in acest context.
Problema este insa ca mama vrea sa fie nedespartita de copilul ei.Asa se ajunge la incalcarea drepturilor minorilor si a tatilor.
In afara de aceste motive, din pacate, unele mame se mai si razbuna pe tati facand tot posibilul sa ii obstructioneze in exercitarea unor drepturi prevazute de lege.De aceea unii tati incep sa nu mai plateasca pensie si sa nu se mai intereseze de copii.Apoi mamele ii acuza pe tati de aceste aspecte...

Unele mame chiar nu vor sa ceara nici pensia de intretinere pt a nu fi deranjate de tati...Ca fac bine sa nu eu nu fac nicio apreciere.

avocat Claudiu Lascoschi
Domnule avocat,

Ce parere aveti despre initiativa unor tati din TATA de a sesiza CEDO in legatura cu discriminarile la care, in opinia asociatiei, sunt supusi tatii in Romania. In prezent nu am o opinie nici pro, nici contra. Vreau o parere.

Remus Octavian Campean
Doamna andi, nu puteti fi mereu langa copil, ca o sa fumeze si el o tigara pe furis, o sa barfeasca si el cu prietenii lucruri nu tocmai cuviincioase, o sa pipaie si el o fata...
Ce dumnezeu, asta suna mai mult a sufocare si nu a iubire!
Copilul are propria viata, propriile relatii cu oameni, fie ei prieteni, colegi de scoala, iubita sau tata. Nu puteti face parte din toate relatiile copilului dv., ca ar insemna ca numai cu dv. ar avea o relatie reala! Si nu vreau sa ma gandesc la cat de antisocial ar iesi un copil astfel educat...
Ca sa nu mai amintesc de faptul ca nu puteti sta cu el 24/7. La scoala veti sta cu el? Ca poate il palmuieste sau molesteaza vreun prof... (fara niciun apropo la aceasta profesie, e numai un exemplu).
Imi pare rau, nu vreau sa va suparati pe mine, insa atitudinea nu imi pare una tocmai buna... pentru copil. Ca v-ar placea sau v-ar conveni dv., nu stiu, dar in mod clar acel copil va suferi.
E insa numai o parere, puteti sa o ignorati.
remusoctavian a scris:

Domnule avocat,

Ce parere aveti despre initiativa unor tati din TATA de a sesiza CEDO in legatura cu discriminarile la care, in opinia asociatiei, sunt supusi tatii in Romania. In prezent nu am o opinie nici pro, nici contra. Vreau o parere.

Remus Octavian Campean


Imi pare mai mult decat corect sa sesizeze CEDO.
Eu nu ma plang de justitie dar la modul cum s-au judecat doua procese in care eram avocat pentru tata nu vad alta cale.
Ceea ce ma mira este faptul ca instantele unde m-am judecat ignora prevederile art 6 si art 8 din CEDO.
Din punctul meu de vedere nu este deloc in regula ca instanta sa ignore CEDO.

Eu faceam vorbire de acea cruciada a tatilor in instantele romane tocmai pentru a se evita ajungerea la CEDO.

E chiar pacat sa se ajunga la CEDO si sa se castige pe astfel de procese de dreptul familiei.Este regretabil intrucat lucrurile se pot rezolva in tara fara sa fie necesar a rezolva problema o instanta internationala.In plus, se vor acorda si niste daune tatilor care se vor plati din banii nostri ai tuturor.
Statul de obiecei nu exercita actiunea in regres impotriva judecatorilor si e regretabil si din acest punct de vedere.
Totusi, daca tatii se vor supara ( si cred ca se vor supara) la un moment dat vor cere ca daunele morale sa fie suportate de judecatori.
Problema are implicatii mult mai mari decat se poate vedea la prima vedere.Este afectat si bugetul de stat care este constituit din taxe si impozite.
Si acest lucru este suparator intrucat banii publici, adica banii tuturor, se duc la despagubirile acordate de CEDO.:(

Despagubirile nu ar fi de ordinul sutelor de mii de euro dar daca toti tatii discriminati merg la CEDO si obtin castig de cauza sumele vor fi mari, vor ajunge la cateva sute de mii de euro.Nici pentru tati nu este imbucuratoare situatia deoarece procesul dureaza ceva timp la CEDO, probabil mai mult de 2-3 ani.Ce vor face tatii in acest timp?

Poate ca cineva ar trebui sa se gandeasca si la acest aspect.De aceea raman la parerea ca trebuie rezolvata problema in tara cu instantele noastre de dreptul familiei care trebuie sa inteleaga ceea ce e just si ceea ce e injust, fara sa fie necesara interventia CEDO.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Custodia copilului in viitor bloodcrawler bloodcrawler buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori john25 john25 Buna ziua ,doresc si eu raspuns la 2 intrebari: 1.Astazi am primit citatia de divort din partea sotiei in care am vazut o gramada de neadevaruri,poate ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna eoret eoret Vreau sa stiu daca legislatia romana permite custodia comuna avand in vedere ca parintii sunt de acord (minorul are 3 ani si 5 luni). (vezi toată discuția)