avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul de a fi tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul de a fi tata

caut un avocat si restul tatilor din romania care se simt nedreptatiti de legea romana pt infiintarea unei fundatii si chiar o propunere legislativa in acest sens e inuman ca tatal sa nu poata participa activ la educarea copilului sau mai ales atunci cand mama e intr o stare mai penibila ca sa i spun asa! de ce statul roman cere denigrarea mamei si doar atunci un tata poate castiga un drept ce de fapt e al sau??acela de a si creste propriul copil!in final ma adresez oricarui avocat care vrea sa ma reprezinte intr un proces lung chiar si cu statul roman pt acest drept!am un baietel de 3 ani care ma iubeste enorm si cred ca merita sa lupt pt el !
Cel mai recent răspuns: ciobo222 , utilizator 14:05, 14 Octombrie 2011
AVLIL a scris:

Doamna andi, nu puteti fi mereu langa copil, ca o sa fumeze si el o tigara pe furis, o sa barfeasca si el cu prietenii lucruri nu tocmai cuviincioase, o sa pipaie si el o fata...
Ce dumnezeu, asta suna mai mult a sufocare si nu a iubire!
Copilul are propria viata, propriile relatii cu oameni, fie ei prieteni, colegi de scoala, iubita sau tata. Nu puteti face parte din toate relatiile copilului dv., ca ar insemna ca numai cu dv. ar avea o relatie reala! Si nu vreau sa ma gandesc la cat de antisocial ar iesi un copil astfel educat...
Ca sa nu mai amintesc de faptul ca nu puteti sta cu el 24/7. La scoala veti sta cu el? Ca poate il palmuieste sau molesteaza vreun prof... (fara niciun apropo la aceasta profesie, e numai un exemplu).
Imi pare rau, nu vreau sa va suparati pe mine, insa atitudinea nu imi pare una tocmai buna... pentru copil. Ca v-ar placea sau v-ar conveni dv., nu stiu, dar in mod clar acel copil va suferi.
E insa numai o parere, puteti sa o ignorati.

Sa fiu altauri de el,nu peste umarul lui.Fostul sot m-a intrebat de ce nu imi intreb eu actualul iubit daca nu vrea sa ii dau lui copilul,ca poate asa o sa fiu mai fericita in viata personala.Sa fiu alaturi de copilul meu,neconditionat,in orice imprejurari.Ma intelegeti?Eu sunt sigura ca da.
Aaaaa.... Asa da!
Imi cer scuze, eu intelesesem ca vreti sa monitorizati fiecare relatie din viata fiului dv... mereu sa fiti prezenta... mereu peste umarul lui.
Asa imi pare mult mai bine, atata timp cat acel copil poate stabili legaturi si singur, fara dv., cu cine doreste: colegi, iubite, tata etc...
Parca intelesesem ca vreti sa fiti mereu cu el... ca nu vreti sa fiti mama cu intermitente si ca nu spune hotararea decat sa-si vada copilul, nu si sa nu va vada pe dv...
Va rog sa ma iertati daca am interpretat eu gresit scrisele dv.
Oricum, cred ca a fi mama inseamna si a sti cand sa lasi copilul sa fie singur cu sine sau cu alte persoane, sa stie sa devina independent.
Un copil fericit va doresc!
sunt alaturi de tine si eu trec prin ceva asemanator dar la mine e vorba de 2 copii si de o mama preocupata de cu totul alceva decat de ei .problema este ca ne luptam cu morile de vant din pacate am cautat si eu mult pe net dar in zadar adresa mea de mess este STANCIU_D_C daca crezi ca avem vre-o sansa am si eu niste planuri ca sa facem ceva cu aceste legi cu care noi tati care ne iubim copii suntem fara sanse intr-un proces in fata unor mame denaturate.
MULT SUCCES
Domnilor nu cu legea aveti o problema cicu instantele.
Nu se poate a o lege prin care sa fie at copilul tatalui asa pur si simplu.
Tot in urma unui proces se va stabili cum este mai bine pt copil.

Problema este cu instanta, deoarece acestea considera ca tatii nu au decat drepturi limitate, iar limitarea drepturilor o face instanta.
Deci, instantele nu judeca drept si baga toti tatii in aceeasi oala.Astfel, pe tatii e treaba ii baga in aceeasi oala cu tatii care nu sunt chiar e treaba si chiar si cu tatii rai.Practic, instanta le da la toti tatii aceleasi drepturi limitate.In aceste circumstante, concluzia este aceea ca nu conteaza ce fel de tata esti, pentru ca oricum ai aceleasi drepturi la fel de limitate.
Aici eu am rezerve si critici serioase intrucat nu este deloc legal si corect asa.

Situatia trebuie bine studiata de avocatii asociatiei tatilor si procedat in functie e necesitati.In aceste asociatii nu cred ca sunt tati rai.

avocat Claudiu Lascoschi
Sdc, in fata unor mame denaturate sunt sanse si chiar sunt sanse mari.
Asa incat, nu cred ca situatia aceasta ar trebui incadrata cu celelalte...

Alte discuții în legătură

Custodia copilului in viitor bloodcrawler bloodcrawler buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori john25 john25 Buna ziua ,doresc si eu raspuns la 2 intrebari: 1.Astazi am primit citatia de divort din partea sotiei in care am vazut o gramada de neadevaruri,poate ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna eoret eoret Vreau sa stiu daca legislatia romana permite custodia comuna avand in vedere ca parintii sunt de acord (minorul are 3 ani si 5 luni). (vezi toată discuția)