avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Diminuarea primei de vacanta a functionarilor publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Diminuarea primei de vacanta a functionarilor publici

In legea 118/2010 la art 1 sunt prevazute sursele care fac obiectul reducerilor de 25% ( legea 330/2009 si OUG 1/2010 )
Prima de vacanta este stabilita cf Legii 188/1999 .
Nici legea 330/2009 si nici in OUG 1 /2010 nu modifica prima de vacanta
(Legea 118/2010 ..... art 48..al. (2) Prevederile din actele normative referitoare la detasare, delegare si mutare, acordarea concediilor, a primei de vacanta, la cheltuieli de transport, cheltuieli cu cazarea si locuinta raman in vigoare. ")
Se aplica reducerea si la prima ???
Dupa parerea mea nu ... ..... ?
Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
Silaghy, utilizator
@elena
De unde deriva obligatia:
institutiile sint obligate ca in fiecare luna sa afiseze veniturile salariale nete pe site-urile lor
?
Multumesc
a fost o cerinta a premierului, nu stiu exact sub ce forma, stiu doar ca ministerele au emis ordine prin care au dispus afisarea veniturilor nete lunare, incepind cu luna aprilie. inclusiv pe site-ul ANFP exista aceasta rubrica. bine, acum, am observat ca putine institutii au la zi , aceste tabele, dar la luna aprilie erau afisate la cele mai multe institutii (deconcentrate, in speta, fiind cazul meu), veniturile nete pe categorii de functii.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2010
ellena, utilizator
Multumesc pentru raspuns.
Administrez pagina de internet a institutiei si credeam ca este ceva ce nu stiu. Azi au sarit, ca arsi, ca nu am postat: Campania de Promovare a Recensamantului General Agricol 2010. Nu stiam ca trebuie sa-mi duc cu mine biroul

Pana imi vine ordinul este... apa de ploaie.
Domnule Darie... in tara asta ne dam multi cu parerea, mai mult sau mai putin pe langa lege. daca Legea 188/1999 spune clar ca prima de vacanta este egala cu salariul de baza brut din luna anterioara plecarii in concediu, iar acest nenorocit de salariu este redus cu 25% de la data de 01.07.2010, cum acordati dvs. unui functionar public care isi ia concediu, sa zicem in august, prima de vacanta intreaga, cand ea se calculeaza la salariul de baza brut din iulie (redus)?????????? Care salariu, sa nu mai spunem ca a fost calculat in baza legii 330/2009!!!
Pe acelasi principiu scad si indemnizatia acordata persoanelor cu handicap care nu-si pot angaja asistent personal, calculata la salariul net al asistentului social cu studii medii debutant (stabilit in baza legii 330/2009 si care scade cu 25% in baza legii 118/2010), indemnizatiile acordate consilierilor locali, calculate in baza legii 393/2004 ca un procent din indemnizatia primarului (stabilita in baza legii 330/2010) si altele...
Daca dvs. ne faceti cunoscut textul legal prin care salvati prima de vacanta pentru concediile luate incepand cu luna august...sunt sigura ca veti mai primi o medalie de utilizatorul lunii:D
@Kyandra
Stimata d-soara,
Chiar daca ma consideri ca as face parte si eu dintre acei care ... in tara asta ne dam multi cu parerea, eu respect dreptul la opinie!!!
Sa stii ca si mie mi-a redus indemnizatia de concediu, nu si prima de concediu.
Pentru indemnizatia de concediu va decide instanta pentru ca eu imi mentin punctul meu de vedere.
In alta ordine de idei, intra pe celalat forum si completaza lista cu cati si-au dat demisia pentru acel -25%.

Alte discuții în legătură

Prima de vacanta Darie Tudor Darie Tudor Din 10 iulie intentionez sa ma duc in CO. Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari privind acest subiect: 1. Se acorda in anul acesta? 2. Este ... (vezi toată discuția)
Prima de vacanta irina72 irina72 Buna ziua ,problema mea este urmatoarea : lucrez la primarie si am luat prima de vacanta in luna iulie (raportata la luna iunie sub forma de avans). In ... (vezi toată discuția)
Aplicare legea 118/2010 moshulica moshulica are cineva raspuns de la Min muncii / Min Fin referitor la neclaritatile ridicate de aplicarea legii : in brutul realizat ce se va diminua cu 25% se iau in ... (vezi toată discuția)