avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere contract de munca????
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere contract de munca????

Doi salariati nu s-au prezentat in ultimele 5 zile la serviciu (soferi). Care ar fi procedura pentru desfacerea contractelor de munca??
Le trimitem un avertisment prin posta sau cum ii putem notifica ca fapta lor reprezinta o abatere disciplinara sa ca le vom desface CIM?
In situatia asta nu este normal sa le desfacem contractul de munca?
procedura ti-au detaliat-o si altii?
Ai prins-o ca si abatere disciplinara undeva?
Daca nu e trecuta in regulamentul de ordine interioara,in contarctul colectiv de munca in regulamentul de organizare si functionare sau oriunde in alta parte si daca nu le-ai adus-o la cunostiinta salariatilor sub semnatura ............ NU este Abatere Disciplinara!
Nu poti sa-i dai afara!
Si atunci ce facem , asteptam sa le vina dorul de munca? Scuzati ironia dar noi ce facem? Avem nevoie de oameni iar daca ei nu se mai prezinta este normal sa angajam altii?
In ROI este precizat: "Cap. VIII SANCŢIUNI

Art.12. Incălcarea obligaţiilor prevăzute la Cap.VII, constatate de şefii ierarhici atrage după sine răspunderea disciplinară, administrativă, patrimonială sau penală potrivit prevederilor ROI si a dispoziţiilor legale, indiferent de funcţia pe care o are persoana care a săvârşit-o.

Art.13. Sunt considerate abateri disciplinare fapte cum ar fi :
- nerespectarea programului de lucru, întârzieri repetate de la program, absenţe nemotivate, părăsirea
locului de muncă fără aprobare prealabilă, nerespectarea dispoziţiilor şefului ierahic, sau a prevederilor din fişa postului
Daca iti faceai ROI -ul cum trebuie nu te durea capul;
Trebuia sa precizezi care este sanctiunea pt absente nemotivate si pt cate absente------in practica de la 3 zile absentate consecutiv se desface ctr de munca;
Asumati-va riscurile ,fa procedura,da-i afara ,angajeaza pe altii pe post si daca va dau in judecata .........Succesuri(cum spune Eba) , ca oricum veti pierde dosarele;
Dar........ poate aveti noroc si nu va contesta decizia.........

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca cili1959 cili1959 Dupa cat timp se poate recurge la desfacerea contractului de munca pentru un salariat care lipseste nemotivat de la locul de munca ? Multumesc frumos . (vezi toată discuția)
Angajatul anunta verbal ca este in c.m. dar nu-l prezinta bursa bursa Ce se poate face in cazul in care o angajata iti spune verbal ca s-a iternat, insa la inceputul lunii urmatoare nu prezinta CM-ul, afirmand ca medicul i-l va ... (vezi toată discuția)
Informare alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna seara, In cazul unui salariat care a fost convocat pentru faptul ca a lipsit nemotivat de la serviciu din data de...pana in prezent, mai e nevoie sa se ... (vezi toată discuția)