avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere contract de munca????
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere contract de munca????

Doi salariati nu s-au prezentat in ultimele 5 zile la serviciu (soferi). Care ar fi procedura pentru desfacerea contractelor de munca??
Le trimitem un avertisment prin posta sau cum ii putem notifica ca fapta lor reprezinta o abatere disciplinara sa ca le vom desface CIM?
E OK ce ati gasit.

1. In convocare aveti obligatia sa descrieti fapta, ora, locul si data la care va avea loc cercetarea si cine va mai participa. (nu si precizarea prevederilor incalcate cf regulamentul intern sau contractul colectiv de munca aplicabil)


2. In decizie veti scrie obligatoriu:
a) descrierea faptei care constituie abatere disciplinara;
b) precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern sau contractul colectiv de munca aplicabil, care au fost incalcate de salariat;
c) motivele pentru care au fost inlaturate apararile formulate de salariat in timpul cercetarii disciplinare prealabile sau motivele pentru care, in conditiile prevazute la art. 267 alin. (3), nu a fost efectuata cercetarea;
d) temeiul de drept in baza caruia sanctiunea disciplinara se aplica;
e) termenul in care sanctiunea poate fi contestata;
f) instanta competenta la care sanctiunea poate fi contestata.

La precizarea prevederilor incalcate veti scrie RI cap VIII art 13 alin 1.
Atentie termenul de convocare va fi de cel putin 5 zile lucratoare inainte.
Ralu 77 .....multumesc mult
de regula, in situatia unei internari cand se elibereaza certificatul medical? la internare sau la externare? :-/


La externeare. la internare medicul nu are de unde sa stie perioada exacta pentru care pacientul va fi spitalizat. Daca spitalizarea se intinde pe o durata de la o luna la alta la sfirsitul lunii se elibereaza un cm, urmind ca pentru perioada din luna urmatoare in care pacientul e internat sa i se elibereze un alt cm. Pentru toata perioada internarii codul de indemnizatie poate fi 06. Daca medicul curant considera ca pacientul are nevoie de cm si dupa externare completeaza pe primul rind perioada internarii iar pe cel de al 2 le perioada cm dupa externare. Nr. maxim de zile dupa externare acordat de medicul specialist este de 7 , pina la 21 de zile cm la externare se poate da doar cu viza medic sef sectie. Dupa care daca e necesat pe baza de scrisoare med se acorda 7 zile de med fam pt aceeasi afectiune iar daca mai e cazul se retrimite la specialist in ambulatoriu. Detalii se gasesc in OUG 158 / 2005 s i in normele de aplicare a ordonantei
Art. 18. - (1) Medicul curant din spital eliberează certificatele de concediu medical numai la externarea pacientului.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) situaţiile în care durata internării cuprinde perioade din două sau mai multe luni calendaristice, caz în care medicul curant va acorda lunar certificatul de concediu medical.
Art. 18 indice 1. - (1) La externarea pacientului din spital, medicul curant eliberează certificatul de concediu medical în condiţiile art. 18, cu înscrierea codului de indemnizaţie corespunzător, cu excepţia codului de indemnizaţie de urgenţă (06).
(2) Pentru situaţiile în care certificatul medical acordat pentru perioada internării în spital are înscris codul de indemnizaţie de urgenţă (06), este obligatorie eliberarea unui nou certificat medical
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2010
orca, utilizator
intrebare:Au CIM semnat?
Dupa trei absente nemotivate de la locul de munca se poate desface
CIM insa daca erau in concediu medical trebuiau sa anunte in 24ore,concediul medical urmand a fi predat la firma pana cel tarziu in data de 5 a lunii urmatoare.

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca cili1959 cili1959 Dupa cat timp se poate recurge la desfacerea contractului de munca pentru un salariat care lipseste nemotivat de la locul de munca ? Multumesc frumos . (vezi toată discuția)
Angajatul anunta verbal ca este in c.m. dar nu-l prezinta bursa bursa Ce se poate face in cazul in care o angajata iti spune verbal ca s-a iternat, insa la inceputul lunii urmatoare nu prezinta CM-ul, afirmand ca medicul i-l va ... (vezi toată discuția)
Informare alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna seara, In cazul unui salariat care a fost convocat pentru faptul ca a lipsit nemotivat de la serviciu din data de...pana in prezent, mai e nevoie sa se ... (vezi toată discuția)