avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul la preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul la preaviz

in perioada concediului de odihna de poate acorda preaviz pentru incetarea contractului individual de munca din initiativa angajatorului pentru motive care nu tin de persoana salariatului?
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 15:07, 7 August 2010
De unde rezulta ca este nelegala o astfel instiintare ? ... atunci de ce se mai emite?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 August 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
freeelis a scris:

De unde rezulta ca este nelegala o astfel instiintare ? ... atunci de ce se mai emite?

cum ar spune cineva : pentru ca e mai practic!!!
bineinteles ca fiecare face ce considera de cuviinta cu incalcarea sau nu a dispozitiilor legale in vigoare

p.s. : Ce parere aveti daca s-ar contesta instiintarea de preaviz? ( poate ca aici legea chiar nu face distingtie pentru ca art. 283 alin.(1) lit a) spune ca ... )
probabil ca ati argumenta ca dreptul la actiune este prematur ?
Unde este incalcarea legii cu privire la emiterea de catre a angajator a instiintarii de preaviz ? ... practica intantelor de judecat va contrazice ... poate expuneti o solutie data de atre instanta de judecata prin care s-a anulat o astfel instiintare .. eu nu rea am gasit ...
freeelis a scris:

Unde este incalcarea legii cu privire la emiterea de catre a angajator a instiintarii de preaviz ? ... practica intantelor de judecata va contrazice ... poate expuneti o solutie data de atre instanta de judecata prin care s-a anulat o astfel instiintare .. eu nu rea am gasit ...

practica instantelor este functie de ceea ce se sustine de catre parti in cursul proceselor pentru ca onoratele instante nu se pronunta decat asupra a ceea ce se sustine!!!

ce ati spune despre o exceptie de neconstitutionalitate a deciziei de concediere!?
posibil sa fie aberanta nu !?
ctynn a scris:

freeelis a scris:

Unde este incalcarea legii cu privire la emiterea de catre a angajator a instiintarii de preaviz ? ... practica intantelor de judecata va contrazice ... poate expuneti o solutie data de atre instanta de judecata prin care s-a anulat o astfel instiintare .. eu nu rea am gasit ...

practica instantelor este functie de ceea ce se sustine de catre parti in cursul proceselor pentru ca onoratele instante nu se pronunta decat asupra a ceea ce se sustine!!!

ce ati spune despre o exceptie de neconstitutionalitate a deciziei de concediere!?
posibil sa fie aberanta nu !?

Care ar fi temeiul de drept al invocarii unei asemenea exceptii de neconstitutionalitate ? .. chiar daca instantele se pronunta pe ceea ce se sustine, insa incadrarea in textul de lege instanta o face ... iar daca ar exista un asemenea text de lege , atunci marea majoritate a instiintariilor de preaviz ar fi declarate nule.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 August 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Notificare de preaviz in concediu de crestere si ingrijire copil pina la 2 ani prodanslc prodanslc sunt in concediu de crestere si ingrijire copil pina la 2 ani si am primit din partea angajatorului notificare de preaviz in care se spune ca incepind cu prima ... (vezi toată discuția)
Concedierea a 29 de persoane lunar OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI Lucrez la o companie care concedieaza 29 de persoane lunar, fara a avea in vedere vre-un criteriu de selectie. De exemplu: o persoana este anuntata la ora 10 ... (vezi toată discuția)
Decizie de concediere sau preaviz? mamalui Stefan mamalui Stefan Sunt si eu in situatia in care odata reintoarsa din C.I.C,sa ma astept la concediere individuala,pe motivul desfiintarii postului.Am tot citit si pe forum si ... (vezi toată discuția)