avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2011

Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica.
De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010.
m13d a scris:

Raspuns corect b) - sti dar ti-e teama.Actele pregatitoare sunt aasimilate tentativei si pedepsite ca atare, cu exceptia celor care constituie prin ele insele o infractiune. Daca zici ca se trece la executare si apoi la c) te contrazici ca nu e consumata ce rezulta? ca a ramas neterminata in speta de fata datorita vointei faptuitorului, apropo de tentativa improprie din raspunsul anterior.

nu ma contrazic am spus ca o consider tentatica improprie deci se depaseste faza actelor de pregatire
forgotten_sunrise a scris:

m13d a scris:

Raspuns corect b) - sti dar ti-e teama.Actele pregatitoare sunt aasimilate tentativei si pedepsite ca atare, cu exceptia celor care constituie prin ele insele o infractiune. Daca zici ca se trece la executare si apoi la c) te contrazici ca nu e consumata ce rezulta? ca a ramas neterminata in speta de fata datorita vointei faptuitorului, apropo de tentativa improprie din raspunsul anterior.

nu ma contrazic am spus ca o consider tentativa improprie deci se depaseste faza actelor de pregatire
deci actele de pregatire sunt asimilate tentativei si pedepsite doar prin vointa legiuitorului. altfel, prin ele insele, sunt doar acte de pregatire. e diferenta intre asimilarea ca tentativa a actelor de pregatire si tentativa propriu zisa...
Am crezut ca observi greseala. Tentativa in acest caz este proprie.Iar in cazul furtului calificat savarsit in aceasta modalitate agravanta ''sustragerea de ţiţei, gazolină, condensat, etan lichid, benzină, motorină, alte produse petroliere sau gaze naturale din conducte, depozite, cisterne sau vagoane cisternă. La această formă agravată de furt unele acte preparatorii sunt asimilate tentativei. Astfel sunt considerate tentativă şi efectuarea de săpături pe terenul aflat în zona de protecţie a conductei de transport a ţiţeiului, gazolinei, etanului lichid,
benzinei, motorinei, altor produse petroliere sau gazelor naturale, precum şi deţinerea în acele locuri sau în apropierea depozitelor, cisternelor sau vagoanelor cisternă, a ştuţurilor, instalaţiilor sau a oricăror dispozitive de prindere ori perforare.'' - Sergiu Bogdan
kuglay este o doamna (pe langa faptul ca este procuror la parchetul ICCJ). va doresc sa faceti procedura penala cu ea la institut. veti descoperi un alt mod de a invatat procedura si va v-a spune multe lucruri care vi se vor parea uimitoare.
si udroiu este un prof excelent. trebuie sa va ganditi ca grilele nu au fost concepute numai de el. toata comisia a participat la intocmirea acestora.
nu mai afisati fete de genul acesta X-(. trebuie sa va concentrati si sa va canalizati atentia asupra examenului ce urmeaza. nu va mai faceti nervi cu ce a fost.
va doresc mult noroc!

p.s acest mesaj constituie un raspuns pentru interventiile de la pagina 46. am uitat sa apas "citeaza".
Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2010
sapte_pitici, utilizator

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2010 ENGFULL ENGFULL haideti sa ne apucam de treaba sa incepem cu cartile necesare pentru studiu poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)