m13d a scris:
Am crezut ca observi greseala. Tentativa in acest caz este proprie.Iar in cazul furtului calificat savarsit in aceasta modalitate agravanta ''sustragerea de ţiţei, gazolină, condensat, etan lichid, benzină, motorină, alte produse petroliere sau gaze naturale din conducte, depozite, cisterne sau vagoane cisternă. La această formă agravată de furt unele acte preparatorii sunt asimilate tentativei. Astfel sunt considerate tentativă şi efectuarea de săpături pe terenul aflat în zona de protecţie a conductei de transport a ţiţeiului, gazolinei, etanului lichid,
benzinei, motorinei, altor produse petroliere sau gazelor naturale, precum şi deţinerea în acele locuri sau în apropierea depozitelor, cisternelor sau vagoanelor cisternă, a ştuţurilor, instalaţiilor sau a oricăror dispozitive de prindere ori perforare.'' - Sergiu Bogdan
Am vrut sa spun imperfecta nu improprie. oricum daca ajungi la concluzia ca e tentativa esti de acord ca intebarea e formulata gresit. Imi mentin parerea: nu e vb de acte preparatorii asimilate tentativei ci chiar de tentativa. Nu are nicio relevanta ce citezi tu din Sergiu Bogdan.