avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2011

Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica.
De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010.
m13d a scris:

Multumim sapte pitici te mai asteptam printre noi.
Si acum o grila usurica la civil:
In legislatia romaneasca, in materia contractelor, necesitatea consemnarii manifestarii de vointa a partilor in cuprinsul unui inscris (forma scrisa a actului juridic civil):
a) constituie o cerinta ad probationem, in toate cazurile in care legea prevede necesitatea incheierii contractului in forma scrisa
b) poate constitui o cerinta ad validitatem pentru anumite contracte
c) nu este necesara daca partile au convenit printr-o conventie anterioara incheiata in fata notarului ca orice act juridic pe care il vor incheia ulterior poate fi dovedit prin orice mijloc de proba

B.
daca forma scrisa e ceruta ad validitatem, nu e in mod obligatoriu si o cerinta ad probationem?
hmm..in ipoteza in care ai un contract cu val de sub 250 lei ...poti sa ai cerinta ad validitatem...dar sa nu fie necesar ad probationem fiind sub valoare...bine poate spun prostii dar e tarziu...in sensul ca poti dovedi cu inscrisul care evident il ai...dar nu e necesar ...
Eu oarecum inteleg ca cerinta ad validitatem o include pe ad probationem...de asta nu am si "A"
fluturas66 a scris:

hmm..in ipoteza in care ai un contract cu val de sub 250 lei ...poti sa ai cerinta ad validitatem...dar sa nu fie necesar ad probationem fiind sub valoare...bine poate spun prostii dar e tarziu...in sensul ca poti dovedi cu inscrisul care evident il ai...dar nu e necesar ...
Eu oarecum inteleg ca cerinta ad validitatem o include pe ad probationem...de asta nu am si "A"

De acord cu tine dar in cazul in care este ceruta expres forma scrisa (ad validitatem) se mai pune pb daca actul are sau nu val de peste 250?
Raspunsul corect este b - nu intotdeauna cand legea prevede forma scrisa aceasta constituie numai o conditie ad probationem ci chiar ad validitatem.
Forgotten - explicatia de la furt calificat a fost urmatoarea - in aceata modalitate agravanta, si mai sunt si alte infractiuni cele contra sigurantei statului, care desi in fapt actele savarsite constituie acte pregatitoare, legea le considera tentativa, formularea grilei nu este gresita ci doar facuta sa te duca in eroare:D

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2010 ENGFULL ENGFULL haideti sa ne apucam de treaba sa incepem cu cartile necesare pentru studiu poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)