m13d a scris:
Raspunsul corect este b - nu intotdeauna cand legea prevede forma scrisa aceasta constituie numai o conditie ad probationem ci chiar ad validitatem.
Forgotten - explicatia de la furt calificat a fost urmatoarea - in aceata modalitate agravanta, si mai sunt si alte infractiuni cele contra sigurantei statului, care desi in fapt actele savarsite constituie acte pregatitoare, legea le considera tentativa, formularea grilei nu este gresita ci doar facuta sa te duca in eroare:D
Stiu ca uneori forma scrisa se cere ad validitatem m13d. Cred ca am fost destul de explicit. Dar daca pt anumite acte se cere forma scrisa ca o conditie pt valabilitatea actului, atunci, cu atat mai mult mi se pare ca acea cerinta e si ad probationem! Nu mi se pare logic ca tu sa probezi cu martori un act pt a carui valabilitate se cere forma scrisa.
Cat despre pb de la penal, vad ca o tii pe a ta. Nu m-a indus nimic in eroare ci grila e eronata pt ca nu e vb de de acte de pregatire asimilate tentativei ci chiar de tentativa.