avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vreau sa aflu incadrarea juridica vreun avc care sa ma ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vreau sa aflu incadrarea juridica vreun avc care sa ma ajute?

in urma cu 2 luni fratele meu a fost prins in Italia intr-o posta italiana cu un buletin fals asupra faptului cand scotea niste bani. vreau sa stiu ce pedeapsa poate lua . inca odata va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:40, 29 August 2010
nu cunosc pt ce articole a fost retinut,v-am explicat faptele pe care le-a comis. el are deja un avocat italian pus de catre mine dar care este in concediu caci toata Italia isi ia concediu in luna august. v-am explicat pt ce a fost retinut si tin sa mentionez ca avocatul pe care eu i l-am pus in italia a zis ca nu-i un proces dificil si ca o sa-l ajute sa iasa afara repede adica acuma in septembrie cand el implineste 3 luni de detentie. precizez ca el nu are cazier si de asemenea vreau sa stiu parerea dumneavoastra. multumesc.
In RO:
Art. 323, cod penal: asocierea pentru comiterea de infractiuni
Existenta a doua sau mai multe persoane.
Aceste persoane pot sa actioneze in calitate de autori, coautori, instigatori sau complici. Atunci cand toate aceste persoane actioneaza cu intentie e vorba despre participatie propriu-zisa. In ipoteza in care unele persoane actioneaza din culpa sau fara vinovatie avem de a face cu o participatie improprie (nu cred ca e cazul fratelui dv deoarece el stia ca se foloseste de o carte de identitate falsa).
Legatura subiectiva intre faptuitori - se stabileste in functie de forma de participatie, inainte sau in timpul savarsirii actelor de executare.
In cazul fratelui dv este inainte de savarsirea actelor…
In Ro pedeapsa ar fi de la 3 la 15 ani…

Dar, repet: trebuie cunoscute amanuntele… Fara amanunte discutam degeaba… Cine stie ce concurs de infractiuni a retinut procurorul italian…?

Daca are avocat e in regula… Iar daca acest avocat spune ca "il scoate repede" poate ca faptele nu sunt asa grave... Poate a fost prima data cand fratele dv a fost sa ia banii cu buletinul fals... Poate nici nu ii cunoaste foarte bine pe ceilalti, poate a fost... constrans sa comita fapta... Depinde si ce vor declara ceilalti - daca sunt prinsi... Depinde daca fratele dv le cunoaste identitatea reala...

Din aceste motive va spun ca nu va pot ajuta prea mult... Una este cand citesti negru pe alb ce scrie in dosar si alta este cand descrieti faptele pe scurt...

Credeti in avocat. Daca face afirmatii ma gandesc ca le poate si sustine - cunoaste cel mai bine mersul justitiei italiene...
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
trope_doi, utilizator
scosese deja de 3 ori banii adik 7500 euro ,urma sa scoata alti 2500. as vrea sa ma pot increde in acel avocat italian caruia i am dat si un avans destul de mare,numai ca italieni te mint orice sa iti ia banii. am pus acest avocat la recomandarea altor prietenii care il pusesera si ei la randul lor si care sustineau ca e cel mai bun. cred si sustin cu tarie ca un avocat din italia nu ar avea nici o sansa in fata unuia din romania,in cazul in care ar fi vreo confruntare sau ceva de genul asta. avocatul din italia mi-a cerut 3500 euro si mi-a jurat ca la a 3-a infatisare a procesului o sa il scoata afara. am sa va tin la curent.
Buna ziua,
Sunt avocat inscris intr-un barou din Romania si din Franta. Am avut deja asemenea cauze. Nimeni nu se poate hazarda sa va indice in prealabil pedeapsa, aceasta nu se poate. Ceea ce indicati mai sus este versiunea dvs, din care rezulta ca fratele dvs este un EXECUTANT. Acest lucru trebuie sa fie insa stabilit de instanta, si atunci poate scapa mai usor. Daca insa i se retine in sarcina si rolul de ORGANIZATOR, pedeapsa va fi mult mai grava.
In ce priveste incadrarea juridica, este clar ca e vorba de escrocherie si uz de fals. Nu stiu daca s-a retinut si falsul in sarcina fratelui dvs. In ce priveste escrocheria, insa, e evident ca e escrocherie in banda organizata, in codul penal francez de exemplu pedeapsa este dubla fata de escrocheria simpla.
Persoanele implicate intr-un dosar similar (escrocherie in banda organizata, fals si uz de fals) au avut, in Franta, pedepse intre 2 si 5 ani, in functie de rolul fiecaruia.
Onorariul indicat este cu certitudine unul din cele mai ridicate, dar competenta unui avocat nu se poate masura cu elemente atat de vagi.
Eu personal nu cred insa sa-l poata elibera pe fratele dvs. Nu stiu cum functioneaza justitia italiana, dar stiu ca nici in Romania nici in Franta nu se poate obtine usor eliberarea unui strain, intrucat instanta nu are nicio certitudine ca va putea fi prins pentru a executa pedeapsa. Cazurile de eliberare sunt chiar foarte rare.
Bafta !
am stat de vb cu totii avocati din italia din zona in care fratele meu a fost prins si totii cereau 1200 euro,dar mai totii care avusesera probleme cu legea in acea zona mi-au recomandat acest avocat care mi-a pretins sa-i dau 3500. e drept insa ca in prima faza mi-a zis sa-i las un acont de 1000 euro ,lucru pe care l-am si facut si dupa ce el il scoate afara pe fratele meu sa-i restitui restul de banii. tin sa va spun ca el nu este recidivist si ca rolul lui era sa mearga la posta cu acel buletin fals sa scoata banii. alti 2 prieteni de ai lui postau pe diverse siteuri anunturi cu masini la preturi rezonabile iar cand potentiali cumparatorii ii contactau ei le ziceau ca sunt plecati in afara italiei si ca vor dovada disponibilitatii banilor .mai exact sa mearga la posta sa le puna banii,banii pe care fratele meu ii scotea. cred ca e usor ca instanta sa-si dea seama ca fratele meu actiona doar la scoaterea banilor, iar daca ar fi asa ce pedeapsa risca el dupa parerea dumneavoastra? astept raspunsul dvs MULTUMESC ANTICIPAT.

Alte discuții în legătură

Hartie semnata in alb uztilizatornou uztilizatornou Buna ziua. In urma cu doua luni am dat o suma de bani, 3 hartii semnate in alb, o copie dupa buletin si o copie legalizata dupa certificatul de nastere unui ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa escrocherie bancomat cu "pisicuta" Mihaela-Alexandra Mihaela-Alexandra As dori sa stiu si eu cam cat de mare este pedeapsa pentru o escrocherie la bancomat (se atasa un dispozitiv \"pisicuta\" care oprea banii individului in ... (vezi toată discuția)
Problema italia! andreyusi andreyusi Buna seara! Sper sa nu generez discutii fara sens, sau fara raspuns. Am o problema in familie, si mai exact cu fratele meu, care a fost prins si arestat de ... (vezi toată discuția)