avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vreau sa aflu incadrarea juridica vreun avc care sa ma ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vreau sa aflu incadrarea juridica vreun avc care sa ma ajute?

in urma cu 2 luni fratele meu a fost prins in Italia intr-o posta italiana cu un buletin fals asupra faptului cand scotea niste bani. vreau sa stiu ce pedeapsa poate lua . inca odata va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:40, 29 August 2010
Repet, este greu sa pronosticheze cineva pedeapda. Depinde de multe. In Franta, in principiu, ar lua intre 18 luni si 3 ani pt asa ceva. E chiar o estimare.
Daca restul de bani vi-l solicita doar la eliberarea fratelui dvs, este foarte corect.
A obtine eliberarea nu inseamna si absolvirea de fapta...:),pedeapsa.
Conteaza foarte mult cercetarea in stare de libertate. Recomand sa aveti incredere in avocatul italian.
sunt avocat roman in italia, inscrisa in baroul italian. puteti lua legatura cu mine la adresa de mail madeleine.nedea@gmail.com. Din ce am citit, eliberarea conditionata se putea obtine daca se actiona in primele 15 zile de la retinere., asa ca e putin probabil sa se obtina acum, desi, evident, pana nu vad documentele respective, verbalul de la politie, mandatul, nu ma pot pronunta.
catalin bratianu a scris:

am stat de vb cu totii avocati din italia din zona in care fratele meu a fost prins si totii cereau 1200 euro,dar mai totii care avusesera probleme cu legea in acea zona mi-au recomandat acest avocat care mi-a pretins sa-i dau 3500. e drept insa ca in prima faza mi-a zis sa-i las un acont de 1000 euro ,lucru pe care l-am si facut si dupa ce el il scoate afara pe fratele meu sa-i restitui restul de banii. tin sa va spun ca el nu este recidivist si ca rolul lui era sa mearga la posta cu acel buletin fals sa scoata banii. alti 2 prieteni de ai lui postau pe diverse siteuri anunturi cu masini la preturi rezonabile iar cand potentiali cumparatorii ii contactau ei le ziceau ca sunt plecati in afara italiei si ca vor dovada disponibilitatii banilor .mai exact sa mearga la posta sa le puna banii,banii pe care fratele meu ii scotea. cred ca e usor ca instanta sa-si dea seama ca fratele meu actiona doar la scoaterea banilor, iar daca ar fi asa ce pedeapsa risca el dupa parerea dumneavoastra? astept raspunsul dvs MULTUMESC ANTICIPAT.


In Italia este coruptie mare.
Daca toti l-au recomdantat pe acel avocat e posibil sa aiba relatii.
Insa, la fel de bine se poate ca relatiile avocatului sa nu functioneze in cazul dat...
Pedepsele aplicate de instanta se pot estima in functie de anumite criterii, de la avocat la avocat, de la caz la caz.
Pana una alta din ce ziceti nu aveti ce face decat sa asteptati luna septembrie si veti vedea...
Si in Romania se intampla situatii in care avocatul crede ca va fi pus liber si totusi nu se intampla asa....
Prin urmare, orice este posibil...

avocat Claudiu Lascoschi
Imi pare rau ca trebuie sa-l contrazic pe dl avoca Lascoschi. In Italia nu este coruptie mare, e bine sa nu vorbim din filme. Sunt avocat in baroul italian, si nu am auzit de un avocat italian care sa promita lucruri pe care nu le poate obtine, si mai ales prin fapte de coruptie. Oricum , judecatorii nu sunt la dispozitia avocatului si nici nu sunt coruptibili. Legea italiana e foarte clara, iar daca se dovedeste o fapta de coruptie, pedeapsa este dura, extrem de dura mai ales pentru cei din justitie, politie, etc. O zi buna, va doresc.

Alte discuții în legătură

Hartie semnata in alb uztilizatornou uztilizatornou Buna ziua. In urma cu doua luni am dat o suma de bani, 3 hartii semnate in alb, o copie dupa buletin si o copie legalizata dupa certificatul de nastere unui ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa escrocherie bancomat cu "pisicuta" Mihaela-Alexandra Mihaela-Alexandra As dori sa stiu si eu cam cat de mare este pedeapsa pentru o escrocherie la bancomat (se atasa un dispozitiv \"pisicuta\" care oprea banii individului in ... (vezi toată discuția)
Problema italia! andreyusi andreyusi Buna seara! Sper sa nu generez discutii fara sens, sau fara raspuns. Am o problema in familie, si mai exact cu fratele meu, care a fost prins si arestat de ... (vezi toată discuția)