avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Nu stiu daca am fost actionata in judecata sau nu, ma intrebam doar care este procedura, in sensul etapelor pe care firmele de recuperare le parcurg. As dori sa va mai intreb daca se poate vorbi de prescrierea datoriei, in conditiile in care de la data ultimei plati catre BCr si pana in prezent nu am primit nicio instiintare de plata, niciun document care sa-mi aduca la cunostinta situatia de plata???? Va multumesc pentru raspuns si va urez mult succes in tot ce intreprindeti.

1. nu semnati nici un angajamen de plata
2. luati legatura cu pretinsa firma creditoare in vederea lamurii existentei debitului
3. eventual, puteti face si o plangere penala pt savarsirea infractiunii de inselaciune, sau mai bine zis o tentativa.

Angajament de plata nu semnez,la politie exista un dosar de urmarire penala deschis si am luat legatura cu societatea de creditare.Problema este ca aceste IFN uri nu au tinut cont de sesizarile mele si isi vad de treaba,adica mi-au trimis somatie,iar din cate am inteles,conf. Legii 58/1998 contractele de creditare constituie titlu executoriu,adica pot sa ceara poprire pe salariu fara sa mai ajunga in instanta.Este adevarat?
Art. 120. - Contractele de credit, inclusiv contractele de garanţie reală sau personală, încheiate de o instituţie de credit constituie titluri executorii.
ASta e din ordonanta 99/2006, legea amintita fiind abrobata.
In vechea lege se prevedea expres necesitatea investirii cu formula executorie.
In legea noua, asa ceva nu mai apare.
Am si eu o intrebare: cam acum 1 an de zile mi-am facut credit la o banca, eu datorita serviciului nu prea eram prin oras si asa ca ii lasam bani prietenei mele sa faca plati (telefon, internet, rata la banca, chirie etc). Acum 5-6 zile am aflat spre uimirea mea de la parinti ca am primit o scrisoare de la EOS KSI spunand ca datorez bani (scrisoare a venit la apartamentul parintilor din orasul natal unde nu am mai fost de cam 1 an jumatate).... Acum au inceput cu telefoanele si sms-urile spunand ca am de plata intreg creditul + dobanzi, am luat cu greu legatura cu fosta prietena ea fiind plecata in strainatate, ea spunand ca "a uitat"... As putea sa reiau cumva plata creditului la banca (bineinteles cu plata restantelor) si daca as putea sa fac ceva daca banca nu m-a instiintat sub nici o forma(telefon/sms/scrisoare)? (Mentionez ca sunt cu platile la zi cu restul datoriilor desi cu unele intarzieri in trecut.... )
Ultima modificare: Marți, 5 August 2008
dorynro, utilizator

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)