avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Se pare ca nu sunt singura cu aceasta problema.In anul 2001 am avut un abonament la mult cunoscuta "Dialog" , cand s-a putut inchia contractul cu ei ,asta am si facut .ba mai mult imi aduc aminte ca a fost trimis prin fax notificarea de inchidere a abonamentului in Bucuresti ,eu fiind din Calarasi .Acum am primit prin posta sa sun la EOS KSI Romania ne stiind despre ce este vorba,cand mi-au spus spus ca am de platit ultimile doua abonamente si ca valoarea ar fi de 170 ron,daca nu platesc pana la o anumita ora tot in aceea zi o sa trimita dosarul in Instanta.In plus tonul doamnei nu a fost amabil chiar si-a mai permis sa ridice si vocea.Acum cititnd pe forum nu stiu ce sa fac,m-as duce sa platesc datoria dar imi este ca cine stie cu ce ma mai gasesc de plata.M-am dus la vodafone sa vad daca pot sa fac abonament si mi-au zis ca imi pot face abonament dar trebuie sa platesc 100 dolari drept garantie,bani care o sa mi dea inapoi ejalonat prin abonament. Va rog sa ma ajutati cu o sugestie.
Buna ziua!
Problema mea este urmatoarea:credit la bcr,cesionat catre EOS.am discutat cu un "stimat" domn angajat la EOS...I-am explicat ca in prezent nu pot sa platesc toata suma datorata 7000 roni.ulterior mi-au impus suma de 5 milioane pe luna.daca platesc esalonat suma aceasta,ei tot au posibilitatea sa ma execute silit?pot ei desi eu sunt dispusa sa platesc,esalonat,sa inceapa procedura de executare silita?dar daca intr-o luna nu am 5 mil si doar 3?tinand cont ca eu am semnat un contract cu bcr in care eu plateam o rata pe luna mult mai mica,cum sa platesc acum 5 mil pe luna?

@ cristalina: Raspunsul la intrebarea d-stra este simplu: prin neplata unei rate de credit la termenul stabilit, conform contactului de credit (nu imi mai amintesc pe de rost nr. articolului, dar depinde in functie de perioada in care a fost incheiat contractul; la un moment dat era art.30; daca e contract mai nou, e prevazut pe undeva prin art.10 din anexa nr.1 la contract - cred), intregul credit a devenit exigibil; aceasta inseamna ca ati decazut din beneficiul de a achita creditul in rate, iar creditorul poate cere restituirea de indata a intregii sume; intrucat, EOS este cesionar al contractului de credit, are acelasidrepturi ca si banca impotriva d-stra;
faptul ca v-a acceptat o rata de credit de 500 RON, este o facilitate pe care v-o acorda; contractul si legea ii da dreptul sa va execute silit si sa obtina pe aceasta cale intregul debit
Va multumesc mult pt raspuns! Idea din punctul meu de vedere era urmatoarea:in momentul de fata eu sunt insolvabila.Stiu ca se pot uramarii in cadrul executarii silite si bunuri viitoare,tocmai aceea era idea pt care eu am propus angajatului EOS sa imi ofere posibilitatea de a achita esalonat suma.Nu vreau sa-mi iau un angajament scris pt suma de 500 roni.Datorita faptului ca din punct de vedere legal eu nu lucrez(deci nu-mi poate pune poprire pe salariu)nu stiu daca o sa am disponibila aceasta suma lunar.Ce pot face i cazul asta?
cara112 a scris:

Se pare ca nu sunt singura cu aceasta problema.In anul 2001 am avut un abonament la mult cunoscuta "Dialog" , cand s-a putut inchia contractul cu ei ,asta am si facut .ba mai mult imi aduc aminte ca a fost trimis prin fax notificarea de inchidere a abonamentului in Bucuresti ,eu fiind din Calarasi .Acum am primit prin posta sa sun la EOS KSI Romania ne stiind despre ce este vorba,cand mi-au spus spus ca am de platit ultimile doua abonamente si ca valoarea ar fi de 170 ron,daca nu platesc pana la o anumita ora tot in aceea zi o sa trimita dosarul in Instanta.In plus tonul doamnei nu a fost amabil chiar si-a mai permis sa ridice si vocea.Acum cititnd pe forum nu stiu ce sa fac,m-as duce sa platesc datoria dar imi este ca cine stie cu ce ma mai gasesc de plata.M-am dus la vodafone sa vad daca pot sa fac abonament si mi-au zis ca imi pot face abonament dar trebuie sa platesc 100 dolari drept garantie,bani care o sa mi dea inapoi ejalonat prin abonament. Va rog sa ma ajutati cu o sugestie.

Am fost astazi la un magazin Orange si o domnisoara mi-a explicat despre ce era vorba.In 2001 s-a terminat contractul cu firma Dialog de atunci ,dar s-a emis ultima factura de abonament care de altfel datorita postei romane "asta sa dam vina pe cineva" nu a mai ajuns la mine.Intre timp dobanda a crescut ajungand la aceea suma.Astazi am platit suma respectiva la magazinul Oranje ,unde au sunat apoi in Bucuresti si au dat toate datete firmei EOS KSI Romania urmand sa trimita mai tarziu prin fax chitanta.Ca sa ma asigur ca sunt ultimii bani cu care acestia ma gasesc neplatitoare,am dat telefon inca odata firmei EOS KSI Romania sa ma asigur ca au notat informatiile date de Reprezentanta Orange.Acum sper sa nu mai aud de ei si sa nu mai am nici o problema daca cumva as vrea sa-mi fac un credit.Am tot insistat pe aceasta tema ,dar "m-au asigurat " ca dosarul va fi inchis in momentul in care vor avea chitanta trimisa prin fax si nu voi aparea in nici o baza de date ca neplatitor.

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)